20 juli 2023

UPDATE 21/07 Mysterie om ontsnapte leeuw in Berlijn: het is geen leeuw!

UPDATE 21/07: Volgens de burgemeester van Kleinmachnow is het gevaar rondom de loslopende leeuw geweken. Na uitvoerig onderzoek bleek het niet om een leeuw, maar om een – zeer waarschijnlijk- wild zwijn te gaan.

In Berlijn is de Duitse politie op zoek naar een loslopende leeuwin, waarbij helikopters worden ingezet. Inwoners van de voorsteden Kleinmachnow, Stahnsdorf en Teltow worden via sociale media en luidsprekerwagens opgeroepen om binnen te blijven. Het dier werd gezien langs een weg in Kleinmachnow in de nacht van woensdag op donderdag nadat het een wild zwijn had aangevallen, zoals getuigen meldden.

Op sociale media circuleert een filmpje, gemaakt door een automobilist, dat op een leeuwin lijkt, en de politie heeft bevestigd dat het daadwerkelijk om een leeuwin gaat.

De tekst gaat door onder de foto (beeld: Twitter).

Ondanks intensieve zoekacties met verdovingsgeweren door vijf jagers en aanwezige dierenartsen, is er nog geen spoor van het dier gevonden. De politie wil het roofdier op een “diervriendelijke manier” vangen.

Inwoners worden niet alleen verzocht binnen te blijven, maar ook hun huisdieren zoveel mogelijk binnen te houden. Kinderdagverblijven blijven wel open op donderdag.

De herkomst van de leeuwin is nog onduidelijk. Hoewel er eerder werd gespeculeerd dat het dier uit een circus kon zijn ontsnapt, sluit de politie geen enkele mogelijkheid uit. Alle dierentuinen, circussen en dierenopvangcentra worden gecontroleerd, maar tot nu toe wordt er geen leeuw vermist.

Dan graag uw aandacht voor het volgende:
Circusweb.nl is recent een crowdfund gestart voor de realisatie van een nieuwe website. Alle informatie daarover leest u door op deze link te klikken. Meer informatie en direct doneren, kan via deze link. Hartelijk bedankt voor de aandacht en uw betekenisvolle steun.