Op 27 maart a.s. gaat Great Catch alsnog in première. Ditmaal online tijdens Cirque Mania op het online platform Studio X van Korzo. Het nieuwe combinatieprogramma van jonge circusmakers kon helaas in februari door de lockdown niet in première gaan, ook een deel van de tournee moest worden geannuleerd. De voorstellingen zijn inmiddels omgeboekt en de tour staat nu onder voorbehoud van de maatregelen gepland van 14 april t/m 1 juli 2021.

Great Catch

De titel zegt het al: Great Catch is een geweldige vangst. In Nederland is een nieuwe generatie circusartiesten opgestaan die niet alleen fantastische skills heeft, maar daar ook nog grappige, ontroerende en persoonlijke circusvoorstellingen mee maakt. De Circuscoalitie, bestaande uit verschillende organisaties die zich inzetten voor de ontwikkeling van het hedendaagse circus, presenteert dit nieuwe initiatief. In Great Catch worden circusmakers in een verrassend combinatieprogramma voorgesteld aan het publiek. De Circuscoalitie selecteerde drie korte originele producties van fris circustalent: La Campistany, Liza van Brakel en TeaTime Company.

Online première: 27 maart Korzo Studio X

Tournee 14 april t/m 1 juli 2021

Luister op 25 maart om 11.00 uur naar Coffee Conversations van Circolo waarin de makers van Great Catch aanschuiven.

Hoofdfoto: © Gerrit Schreurs

DE ARTIESTEN

TeaTime Company, Liza van Brakel en Júlia Campistany zijn niet alleen getalenteerde circusartiesten, maar benaderen circus op een geheel eigen en nieuwe manier. Hierdoor maken ze verrassende eigenzinnige voorstellingen. Ze hebben al veel ervaring met straatfestivals en weten het publiek in no time bij de kladden te grijpen.

La Campistany

Circuspersoonlijkheid Júlia Campistany vond in circus en trapeze de perfecte balans tussen lichaamsexpressie, muziek en taal. De persoonlijke act It happens… is een fysieke metafoor voor de perfect imperfecte menselijke conditie: als alles goed lijkt te zijn, heb je waarschijnlijk iets over het hoofd gezien, niets is perfect, niemand is perfect, it happens …

Liza van Brakel

Net afgestudeerd aan Codarts Circus Arts valt Liza van Brakel op met haar eigen stijl waarin ze jongleren, vloeracrobatiek en dans combineert. Geïnspireerd door de lockdown periode die ze op haar kamer doorbracht, maakte ze voor Great Catch een poëtische jongleervoorstelling. Een creatie over de nieuwsgierigheid naar eenvoud en tegelijkertijd een ode aan alles wat mogelijk is.

TeaTime Company

Het trio TeaTime Company vermengt de diverse achtergronden van de artiesten tot een opvallende nieuwe discipline met ‘stokken’ die ze als jongleerobject, Chinese paal en danspartner gebruiken. Hun energieke debuutvoorstelling Stick-Stok speelt verfrissend met het menselijk verlangen om te ontdekken.

DE CIRCUSCOALITIE

Great Catch is een initiatief van de Circuscoalitie. De partners zijn Circusstad Festival Rotterdam, Festival Circolo, Korzo, MAAS theater en dans en TENT in samenwerking met de theaterbureaus Buro Piket en HH Producties en de opleidingen Codarts Circus Arts en Fontys ACaPA. Met deze samenwerking willen ze bijdragen aan een goed klimaat voor de creatie en presentatie van circus in Nederland. De Circuscoalitie zet in op het stimuleren van talent, speelplekken en publiek voor circus.

In het hedendaagse circus worden circustechnieken vervlochten met toneel, dans en urban arts om te komen tot een nieuwe vorm van podiumkunst. In plaats van losse acts wordt het publiek verrast met voorstellingen. Op eigenzinnige wijze worden de technische skills en het vertellen van verhalen gecombineerd waardoor de voorstellingen zowel verdieping als vermaak bieden. Het is een genre dat bij uitstek nieuw publiek aan kunst verbindt. – de Circuscoalitie