Elfde editie festival voor hedendaags circustheater gaat door in Korzo Studio X 22 maart 2021 – Cirque Mania, hét festival waarin Korzo nationaal en internationaal circustalent een podium biedt. Van donderdag 25 t/m zondag 28 maart organiseert Korzo een volledig online editie met nieuw talent en gevestigde artiesten. De festivallocatie is deze editie Studio X (x.korzo.nl), de nieuwste online locatie met een ‘in the cloud’ Theaterzaal, Foyer en Pop-Up ruimte. Vanaf 25 maart opent Korzo de online deuren voor Cirque Mania in Studio X en kan je genieten van een mooi festivalprogramma. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 27 maart om 20.15.

Deze editie belooft een overzichtelijk maar divers festival te worden. Pak een kop koffie en schuif aan, want op donderdag 25 maart om 11.00 start Cirque Mania met de Circolo Coffee Conversations in samenwerking met Festival Circolo. Journaliste Annette Embrechts gaat in gesprek met de makers van Great Catch, de voorstelling die op zaterdag 27 maart de online première beleefd. Ga mee op reis door de werelden van drie jonge circusmakers en laat je verwonderen. Op zondag tevens on demand te bekijken, handig als je de zaterdag avond niet kan of graag zelf kiest wanneer je wilt kijken.

Korzo introduceert Michael Zandl

In de spotlight staat maker Michael Zandl, deze hoedenmanipluator is de eerste circusmaker in Korzo’s makershuis. Na de succesvolle eerste solovoorstelling Janus is hij op dit moment volop bezig met de creatie van Sawdust Symphony. Samen met zijn compagnons David Eisele en Kolja Huneck geeft hij het publiek een exclusieve kijk achter de schermen tijdens de Open Studio op zaterdag 27 maart. De nieuwe contemporary circusvoorstelling speelt met de huidige betekenis van ouderwets vakmanschap in deze doe-het-zelfzaak-romantiek van power tools als drilboren, schuurmachines en automatische zaagmachines. Tevens is Zandl te zien in de korte film LOCKDOWN, geïnspireerd op de voorstelling Janus.

Panel Talk: To fuse or not to fuse

In de Studio X Pop-Up ruimte kan tevens interessante contextprogrammering worden gevonden. Naast een digitale expositie van de voorgaande tien festivals en diverse circus tutorials is er een Panel Talk o.l.v. Jolanda Spoel (Bijlmer Park Theater) over waar het Nederlandse circus vandaan komt, waar het momenteel staat en hoe we de toekomst voor ogen hebben.

Programmaoverzicht

Donderdag 25 maart

11.00 – 12.00               Circolo Coffee Conversation: Great Catch

Zaterdag 27 maart

19.30 – 20.15               Open Studio: Michael Zandl Sawdust Symphony

20.15 – 20.30              Opening + opwarmer Great Catch

20.30 – 21.45              Great Catch (première) – De Circuscoalitie

21.45                           Proostmoment (Zoom)

Zondag 28 maart

14.00 – 14.15               Film: LOCKDOWN  (NL première)

14.15 – 15.00               Panel Talk: To fuse or not to fuse

15.15 – 16.05                LOOP (2011) – TENT producties

On demand                  Great Catch – De Circuscoalitie

Bol.comBol.com AlgemeenBol.com Algemeen