Circusolifant Buba is verhuisd van Circus Freiwald naar de Hongaarse dierentuin het Kimba Elefant Park van René Casselly. Lutz Freiwald kan met een gerust hart zijn Buba achterlaten in de ervaren zorg van deze 7 generatie circusfamilie!

Sinds 2015 kwam er een verbod op optreden met wilde circusdieren. Olifant Buba mocht ondanks dat verbod bij de familie Freiwald blijven en daar heeft de familie zo goed als het kon zeven jaar lang voor kunnen zorgen. Corona en daardoor het gebrek aan inkomen voor Circus Freiwald is er de oorzaak van dat de familie nu de knoop door heeft moeten hakken.

Circusdierenverbod opgeheven

Hoewel noodgedwongen is gekozen voor een verhuizing van Buba naar Hongarije is de familie er helemaal kapot van. Niet in staat om te reageren in een interview en wij van Circusweb kunnen dat begrijpen.
Extra wrang, omdat eind vorig jaar het verbod op optreden met wilde circusdieren van tafel is geveegd door een rechter. Wilde dieren mogen weer in circussen optreden in Nederland en dat kan pas verboden worden als daadwerkelijk wordt aangetoond dat optredens met deze dieren het welzijn kan schaden. Daar zou bij olifant Buba waarschijnlijk nooit sprake van kunnen zijn, aldus kenners.
Lutz Freiwald kan zijn Buba nog niet helemaal loslaten en zal regelmatig een kijkje gaan nemen bij de familie Casselly om te kijken hoe het met haar gaat.

Veredeld circus?
Hoewel na jarenlange protesten tegen het verblijf van Buba bij het circus door actiegroepen is Animal Rights niet blij met deze verhuizing. Zij vrezen dat een verblijf bij de familie Casselly zal leiden tot een “veredeld circus”. De Partij voor de Dieren heeft inmiddels aan het ministerie van landbouw vragen gesteld over deze verhuizing. René Casselly heeft deze kritiek al weggewuifd. “Hier worden geen echte circuskunstjes gedaan, de dieren krijgen bij dit park de nodige beweging en afwisseling, onder toeziend oog van bezoekers en belangstellenden. Het publiek mag hierbij ook de dieren voeren. Meer over het Kimba Elephant park