Dat Nederland goed vertegenwoordigd was op het China International Circus Festival in Zhuhai is inmiddels wel duidelijk, naast Juggling Tango en Christian Farla is het leuk om te vertellen dat er nog een Nederlander in de prijzen is gevallen, namelijk Jarno Polhuijs met zijn groep Scandinavian Boards.

Scandinavian Boards.

Jarno is acrobaat en maakt deel uit van het gezelschap Scandinavian Boards. Samen met Aaron Hakala, Anton Graaf, Elias Larsson,  Lukas Ivanow, Nilas Kronlid, Oscar Karlsson, Einar Kling Odencrants vormen zij de internationale groep van ervaren acrobaten van verschillende generaties met de  act Scandinavian Boards,  7 jongens uit verder Zweden, Finland en Denemarken met een fantastisch nummer op drie Koreaanse wipplanken.

Jarno raakte echter geblesseerd tijdens de repetities en heeft dus helaas niet op kunnen treden tijdens het festival. Met z’n zessen was het nummer nog steeds geweldig en won dus zilver.

Meer prijzen

Op het 40e  internationale festival Cirque du Demain in Parijs wonnen zij dit jaar ook al verschillende prijzen.

Jarno Polhuijs

Jarno studeerde in Rotterdam aan de  Codarts, hogeschool voor de kunsten. Afgelopen september en oktober maakte hij deel uit van de Race Horse Company die met hun show Super Sunday te zien waren in verschillende Nederlandse theaters. In de Piste, het clubblad van de club van Circusvrienden, stond afgelopen maart een mooi artikel over Jarno.

De act van Scandinavian Boards kun je op Youtube bekijken:

De website van Scandinavian Boards vind je hier