Kerstcircus Nijmegen editie 8, te Nijmegen. 2017

“Kom en beleef je eigen droom in gezellige wintersfeer”

Zaterdag 23 December 2017 t/m Zondag 7 Januari 2018
GOFFERTWEIDE – Slotemaker de Bruïneweg

De tijd gaat snel ! Acht jaar geleden alweer dat het toen nog kleinere circus Freiwald in Nijmegen kwam om daar haar opwachting te maken met haar kerstcircus. Niet wetende dat het een mega succes zou worden, sloten zij de laatste show af met een warm gevoel. Een gevoel van welkom zijn, een gevoel van saamhorigheid, een gevoel van één te zijn met haar publiek. Dat gevoel is bij het publiek duidelijk wederzijds, gezien het feit dat zij jaarlijks in groten getale blijven terugkomen naar de voorstellingen!

Nijmegen begint Circus stad van Nederland te worden en daar maken de Freiwalds gretig gebruik van door het publiek te blijven verwennen en mee te nemen in hun droom die circus heet.

Het kerstcircus van Nijmegen mag dan wel gegroeid zijn in haar verwarmde tentencomplex, de sfeer en ambiance blijven echter gewaarborgd.

Direct bij binnenkomst wordt men letterlijk en figuurlijk verblind door de mooie feeërieke sfeer die men elk jaar weer weet te creëren. Bij het kerstcircus van Nijmegen weten ze dat decoreren en een sfeer neerzetten niet alleen een kerstboom optuigen is. Vele verlichte kerstbomen, guirlandes, duizenden Kerstballen en de vele houten kerstkramen doen je wanen op een ware kerstmarkt. Een Kerstmarkt die je met een glimlach begroet en waar je warme gluhwein, chocomelk en al het andere lekkers vind waar je van kunt genieten.

Eenmaal doorgelopen naar onze circuskathedraal waan je je in de schitterende droom die circus heet. Je geniet er van een afwisselende show vol spanning sensatie en uiteraard een gulle lach.

In deze droom komen de volgende aspecten voor:

Antonia Cawley uit Engeland laat zien dat jongleren niet altijd standaard hoeft te zijn met het gooien van ringen, ballen en kegels. Deze artiest jongleert met alledaagse attributen. Bijvoorbeeld met gewone hoeden. Met hoeveel? “Komt dat zien, komt dat zien!” zouden we zeggen.

Anna en Slavek Berousek, de jonge generatie van één van de oudste circus families in Tsjechië, beheersen hun vak tot in de puntjes doordat ze uiteraard ook alles met de paplepel hebben mee gekregen. Daarom ziet u deze artiesten meerdere malen in de piste met o.a. met een handstand nummer, waarbij zij laten zien dat absolute lichaamsbeheersing en kracht een belangrijke rol spelen in deze. Anna schittert hoog in de nok van onze circus kathedraal met haar gewaagde trapeze act. Dit alles zonder net of veiligheidskoord!

Sharon Freiwald, Een ware prinses onder de circus artiesten. Deze dame laat zien dat ze van goede huize komt en van alle markten thuis is met haar prachtige en gewaagde trapeze act. Hoe jong ze nog moge zijn, wij staan niet raar te kijken als zij binnen een paar jaar te zien is in de junior versie van het festival van Monte Carlo.  

Kevin Chaves uit Portugal op de Rola rola, de jongste telg van de bekende familie Chaves. Het lijkt zo simpel om op een plank te staan die ook nog eens op een rol balanceert en dat met meerdere etages. Alleen al bij het aanblik raak je je oriëntatie kwijt !

Erica Chaves Alleen haar verschijning is al een act op zich, deze vrouw weet zich te verkopen als ras artiest. Zij laat zien dat de Hoelahoep, niet alleen gedraaid word om de middel, doch dat men met dit attribuut veel meer kunsten kan uitvoeren.Waar wij vroeger al moeite hadden op straat, om 1 simpele hoelahoep draaiende te houden, draait zij haar hand niet om om dit met 3, 4 ja zelfs 30 tegelijk te doen.  

Laserman, Toni Boltini zei ooit zolang er kinderen zijn, zal het circus blijven bestaan. Doch wat hij bedoelde was niet dat het circus net zo oud moest worden als zijn publiek. Hij bedoelde daarmee dat het circus mee moest gaan met zijn tijd, en dat doen we met deze act. Een fascinerende act met laser effecten en laat zien hoe mooi het spelen met licht kan zijn. Jong en oud zijn geboeid door de magische lichtfonteinen die laserman toont.

De Chaves clowns zijn clowns die alle facetten van het clown beheersen en dat maar al te graag met het publiek delen. Een clown (in vaktermen ook wel de domme august genoemd) dient van alle markten thuis te zijn van muzikaal, tot ballet, acrobatiek en jongleren, en belangrijker nog komisch zijn! Komisch voor zowel jong als oud ! Het publiek zal zich geen moment vervelen, of u nu twee jaar of negentig jaar oud bent.

Uiteraard is een circus zonder dieren GEEN ! circus en daarom heeft de Familie Freiwald weer bijzondere acts weten te boeken voor deze productie.

De uit Duitsland afkomstige Familie Kaselowsky van circus Casseli was deze winter eindelijk te boeken. De Kaselowsky’s staan bekend om hun humane en mooie combinaties van dieren acts. Daarom bijna altijd volgeboekt, echter voor deze editie wilden ze maar al te graag tijd vrij houden.

We zien een prachtige act, met Nederlands trots onze Friezepaarden, een vrijheidsdressuur van hoge klasse. Passie en liefde is in deze act duidelijk merkbaar bij elke figuur die deze statische dieren uitvoeren.

Daarna een prachtige act met een bijzondere combinatie van twee kamelen en vier lama’s, waarbij duidelijk zichtbaar is dat deze twee verschillende diersoorten zeer aan elkaar gewaagd zijn maar toch door één deur kunnen,

Uiteraard voor de kleintjes ontbreken de pony’s en geiten niet. Altijd garantie voor een glimlach bij de kinderen! 

Duo Berousek. Wij Nederlanders maken graag gebruik van de fiets, doch je zou er niet aan moeten denken om naar je werk te gaan op de fiets met de fratsen die deze artiesten vertonen op div. fietsen. Wij dagen Sittard uit om goed te kijken en te leren hoe het moet want op deze manier naar je werk gaan zou wel heel erg spannend en leuk zijn. 

Daarmee is de droom tot een einde gekomen keert u terug in de realiteit, nadat de artiesten u ruim twee uur hebben meegenomen in een onbezorgde wereld die circus heet. Dat pakt niemand u meer af.

Het Nijmeegse Kerstcircus

Zaterdag 23 December 2017 t/m Zondag 7 Januari 2018
GOFFERTWEIDE – Slotemaker de Bruïneweg

 

Het programma van vorig jaar: 

 

 

Jennifer Freiwald, de derde generatie Freiwald heeft de hogeschool dressuur al aardig onder de knie. 

sharon

 

 

Nieuwe show met vele internationale artiesten
 
 
 
 
 
 
 
En uiteraard zullen in het dier-rijkste circus van Nederland de
dierennummers niet ontbreken. De familie Freiwald presenteert onder andere prachtige paarden, zowel in vrijheid als ín een bijzondere Spaanse rijschool dressuur, waar, uniek in Europa, drie generaties amazones in de piste komen! Moeder, dochter èn kleindochter laten hierin zien dat de liefde voor paardendressuur duidelijk in de genen zit.
Niet alleen paarden, maar ook kamelen, geiten, ganzen, en zelfs twee varkens doen mee met de show.
Gastvrouw is als vanouds de bekende Natascha Freiwald, die het gehele programma presenteert.
 
 

Gezellig ingericht

 
Het sfeervolle Kerstcircus heeft ook dit jaar weer een gezellig ingericht voortent, met Glühwein, warme chocolade en pannenkoeken, waarbij dit jaar ook de nostalgische woonwagen ‘Papillon’ met de charmante Veronika aanwezig zal zijn, en het orgel van de Papillon speelt uiteraard traditionele kerstliedjes.
 
 
 
 

Verzeker uzelf van de beste plaatsen op de website van het Kerstcircus Nijmegen: www.kerstcircus-nijmegen.nl of bij een Primera bij u in de buurt.

De reserveringslijn is dagelijks bereikbaar van 09.00 tot 13.00 en 14.00 tot 17.00 op: 06-420 29 659