Karel de Rooij maakt nieuwe variétévoorstelling met Pepijn Gunneweg, Percossa, Cystine Carreon. Dit jaar bestaat badplaats Scheveningen 200 jaar en dat vieren Zuiderstrandtheater, Scala Variété aan Zee en Feest aan Zee met een nieuwe voorstelling in de Lourdeskerk, Scheveningen. Van donderdag 1 t/m zondag 4 november regisseert Karel de Rooij de nieuwe voorstelling Circus in de Branding. Pepijn Gunneweg neemt de rol van strandjutter op zich. Met Pepijn Gunneweg, Percossa, Cystine Carreon en vele anderen.

Cystine Carreon
Slagwerkgroep Percossa
magiër Niek Takens

Circus in de Branding belooft een eigentijds variétéspektakel dat jong en oud gaat betoveren. Bomvol muziek, illusie, cabaret, dans en acrobatiek. Pepijn Gunneweg (bekend van BZT Show en Ashton Brothers) gidst het publiek door het podiumgeweld met bijdragen van musicalster Cystine Carreon (Miss Saigon), slagwerkgroep Percossa, De Dutch Don’t Dance Division, Corpus Acrobatics, magiër Niek Takens, jongleur David Severins en met livemuziek van Toeac.

https://www.facebook.com/hetZuiderstrandtheater/videos/895251387265483/

Variété weer terug naar zee

Karel de Rooij (bekend van Mini & Maxi) regisseert de bonte verzameling van getalenteerde artiesten in de intieme Lourdeskerk. Met deze nieuwe voorstelling brengt hij een ode aan de hoogtijdagen van het authentieke variététheater. “De badplaats Scheveningen was tot in de jaren zestig van de vorige eeuw het internationale centrum voor variété. Dit veelzijdige genre is lange tijd weg geweest, maar bloeit wereldwijd op als nooit tevoren,” aldus De Rooij. Voor deze show liet hij zich inspireren door de zee, die op steenworp afstand ligt van de kerk.

Pepijn Gunneweg

Gunneweg studeerde aan de Kleinkunstacademie, Amsterdam. Hier ontmoette hij Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde Oudejans met wie hij jarenlang onder de naam de Ashton Brothers vele succesvolle voorstellingen, met een sterke verwijzing naar het variététheater, maakte. In 2015 maakte hij een overstap op een solo-carrière. Naast theatermaker is Gunneweg ook als televisieacteur en -presentator te zien in onder andere Het Klokhuis, Fort Alpha, De Band en de BZT Show. In Circus in de Branding speelt hij de rol van strandjutter.

 Club Lourdes aan Zee

De voorstelling Circus in de Branding is onderdeel van Club Lourdes aan Zee: een feestelijke reeks theaterbelevenissen in de Lourdeskerk. Dit jaar viert heel Den Haag 200 jaar Scheveningen badplaats. Speciaal hiervoor nodigt Zuiderstrandtheater in november een bonte verzameling artiesten uit om mee te feesten. Acrobaten, cabaretiers, dansers en muzikanten spelen op een verrassende plek: de intieme Lourdeskerk te Scheveningen. Een sprankelende ode aan het authentieke variététheater. Meer informatie op zuiderstrandtheater.nl/lourdes.

 

Kaartverkoop

Locatie                 Lourdeskerk, Scheveningen

Data                      do 1 nov 2018 – 20.15                    vr 2 nov 2018 – 20.15

za 3 nov 2018 – 20.15                     zo 4 nov 2018 – 17.00

Tickets                                 €26,- tot €35,-                                   zuiderstrandtheater.nl / 070 88 00 333