Naast het welbekende Nederlandse circusmagazine De Piste is het Duitse magazine CircusZeitung een veelgelezen tijdschrift met nieuws, achtergronden en recensies uit de wereld van het circus. Het meinummer wordt deze keer voorzien van een speciale bijlage, getiteld “Circus – Cultuur voor miljoenen.”

Het Nederlandse creatieve duo Jan-Willem en Mathijs te Kiefte kreeg de opdracht om voor deze bijzondere uitgave de voorpagina te ontwerpen. Na een eerste brainstormsessie en een aantal ruwe schetsen werkten zij in 3 weken het ontwerp tot in de kleinste details uit. Er ontstond een kleurrijke illustratie, waarin klassieke en moderne elementen versmelten tot een tijdloos geheel.

De visual geeft het circus als een “eenheid van diversiteit” weer, waarbij de clown de verbindende figuur is. Zowel vroeger als nu is hij het stralende middelpunt in de piste. Clown Grock wordt tot de klassiekers gerekend. Hij wist zowel kinderen als volwassenen een schaterlach te bezorgen. Eduardissimo treedt anno 2021 in zijn voetsporen.

De belangrijkste boodschap die de makers mee willen geven: “Het circus is een inspirerende kunstvorm die zich gedurende meer dan 250 jaar steeds weet te ontwikkelen, zonder zijn oorsprong uit het oog te verliezen.”

Meer informatie over de CircusZeitung vind je hier

Of hier op Facebook

Ticketmaster