Zondag 8 april gaat Brian Herfs met een gezelschap naar Sint-Niklaas. Natuurlijk laat hij de Circusweb bezoekers weer meegenieten van zijn circusbezoek. 

In Sint Niklaas op de Grote Markt staat met de paasvakantie het Wiener Circus opgesteld, één van de mooiste zichtlocaties waar een circus kan staan, het circusleven is 24/7 te volgen via de webcam die op de markt gericht staat, met een veel groter bereik dan ooit tevoren. Neem vooral nu een kijkje, tot 18 april kun je alles live volgen wat met dit circus te maken heeft, dag en nacht. 

Brian Herfs: “We bezoeken de middagvoorstelling. Bij onze aankomst onder een mooi lentezonnetje zien wij de prachtige circustent al staan. Ondanks het warme weer is er veel volk aanwezig”.

Circusdirecteur Ricky Cannone kondigt het openingsnummer aan, een parade van alle artiesten. De toon is gezet en wij gaan met veel plezier genieten van de show. Ricky is een muzikaal talent en brengt een lied met zijn prachtige trompet. Na dit mooie nummer zijn wij getuige van een prachtig pony nummer, een schitterende dressuur. 

En dan kun je merken dat vooral kinderen genieten op het moment dat er met dieren wordt gewerkt. Kreten zoals wow, kijk eens… je ziet die kinderen lachen en blij worden. Circus is werken met dieren, het hoort er gewoon bij. 

De luchtacts van tegenwoordig worden steeds meer gevarieerd. Een acrobate met een halve maan, waren wij nog maar zo lenig. En de clowns van het Wiener Circus zijn ook niet meer weg te denken. Even een lach en een traan, al is die traan van het lachen. 
Een fakir die onverschrokken werkt met vuur, dat is iets waar kinderen van op het puntje van hun stoel gaan zitten. Het publiek werd er een beetje warm van. 

Ricky brengt live een pracht van een nummer terwijl zijn vrouw prachtige kunsten vertoont in de nok van de circustent in een unieke luster gemaakt voor deze show. Daarna volgt een heerlijk traditioneel bordenact met een kok in de piste. Spannend of al die borden zonder vallen het halen tot het eind van de act. We verklappen niet hoe het afloopt, ga zelf maar kijken naar het Wiener Circus.

En dan nog net voor de pauze weer een leuke clownsact. Waar prachtige trompetmuziek wordt gespeeld en ja waar ook veel mis loopt maar daar verklappen we verder niets over.

K3 of K9?

Na de pauze genieten we van een prachtig hondennummer. Ricky kondigt een optreden van K3 aan, en de verrassing is dat er hondjes tevoorschijn komen met K3 dekjes. En dan is het tijd voor spanning, met een geweldig evenwichtnummer. Het gezelschap geniet met open mond van deze act. 
Wat kunnen clowns allemaal met een ei… je snapt het al, dat wordt lachen. Ook genieten wij van een handstandact met een hele krachtige dame die nog eens erg lenig is. Lukt het haar om met een kruisboog te schieten met haar voeten? De act levert in ieder geval een warm applaus op. 

Circustelg

Clownerie is al jaren een van de hoofdmoten van het Wiener Circus, en deze clowns doen een poging om te hoelahoepen. Het wordt grandioos verbeterd door de dochter van Ricky Cannone, Serena Cannone, hoe jong ze ook is, ze maakt nu al een goede indruk. Een echt circustelg, al generaties familieleden voor haar. Een nieuwe generatie circusartiesten is er al klaar voor. 

 

Er volgt aan het einde een minutenlang applaus, een bewijs dat het Wiener Circus nog steeds voldoet aan de verwachtingen van het hooggeeerd publiek.
Het Wiener Circus staat nog tot 18 april op deze mooie plek op de Markt van Sint Niklaas. Je kunt eigenlijk elk moment van de dag meeleven met het circus leven als je de webcam bekijkt van Sint Niklaas: http://webcam.sint-niklaas.be/ 
Het mooiste uitzicht op backstage… dat zou je niet willen missen. Tegenwoordig met veel meer invalshoeken dan vroeger. Klik op deze link om te bekijken wat er momenteel backstage speelt… een unieke gelegenheid om te ziek hoe het circusleven is.