Zondagavond zijn de prijswinnaars bekend gemaakt van het 42ste Internationale Circusfestival van Monte Carl. De Gouden Clown ging naar de Acrobatische troep van Shanghai en het team van Joseph en Merrylu Richter die een Paardenact Pas de Deux en een dierencarrousel act uitvoerden, met meer dan 30 exotische dieren in de ring, waaronder olifanten, zebra’s, kamelen, lama’s, paarden, pony’s en en twee giraffen.

Stéphanie de Monaco maakte van de gelegenheid gebruik om haar eigen en Monte Carlo-festival te benadrukken met een sterke houding ten opzichte van dieren in het circus. Hare Hoogheid had behoorlijk wat kritiek op degenen die in circussen stoppen met dieren en zijn benadrukte haar vastberadenheid om dieren te ondersteunen die in het circus optraden.

NapPas

Dieren zijn volwaardige kunstenaars

“In Monaco worden dieren beschouwd als volwaardige kunstenaars en maken ze deel uit van de circusfamilie. Mensen die dieren in circussen aanvallen, zien niet hoe kunstenaars met hun dieren leven. Hun leven is gewijd aan de dieren, 24/7, zonder vakantie! Ze zouden hun leven geven voor hun dieren. Ondanks alle petities zal ik altijd vechten om het circus met dieren te houden. Het maakt al 250 jaar deel uit van ons cultureel erfgoed”. 

Circusprogramma ernstig gecensureerd
Dit festival zal rond de kerst weer uitgezonden worden op de Nederlandse televisie, het zal een rare gewaarwording zijn als voor de zoveelste keer de originele versie wordt gecensureerd waardoor de Gouden Clown winnaar niet in beeld zal komen. Dit alles omdat dierenactivisten massaal emails sturen naar de NPO, waarschijnlijk ook aangemaakt via een email-generator, zodat er duizenden emails kunnen worden verzonden door enkelingen, en die enkelingen maken hier in Nederlands steeds meer de dienst uit?

Commentaar via Facebook
2436 totaal aantal bezoekers 9 bezoekers vandaag