TILBURG – ‘De filosoferende jongleur’ zo omschrijft het Brabants Dagblad Michiel Deprez in een groot artikel van afgelopen donderdag. Deze jongleur is te zien in de NWE Vorst op donderdag 7 december om 20:30 uur en vrijdag 8 december om 20:00 uur. 

Deprez is een bijzonder circusartiest, vandaar dat hij door Festival Circolo en De NWE Vorst ondersteund wordt in het kader van het Brabantse Talentontwikkelingsprogramma PLAN Brabant.
In zijn nieuwe voorstelling Fase gaan Michiel en zijn collega jongleur Pieter Visser de strijd aan met een tennisballenmachine. Op donderdag 7 december gaat Fase in première in De NWE Vorst en vervolgens is deze voorstelling nog te zien tijdens PREJAVU in De NWE Vorst op vrijdag 8 december.

NapPas

Fase – Michiel Deprez & Pieter Visser
De beeldhouwer onthult het beeld door steen weg te kappen. Op die manier wordt in Fase iets tot stand gebracht door iets anders weg te laten. Michiel Deprez en Pieter Visser onderzoeken hoe je de verschillende fases van het jongleren (gooien, vliegen, vangen) uit elkaar kan trekken. In het samenspel tussen tennisballenautomaten en jongleur verwateren de grenzen tussen mens en machine en voeren ze samen een choreografie van vallende ballen uit, die oneindig lijkt te duren.

 

Michiel Deprez (België, 20 juli 1989) doorliep na de Ecole de Cirque de Bruxelle Formation Pédagogique de Academy for Circus and Performance Art (ACaPA), waar hij in 2015 afstudeerde. Hij is gespecialiseerd in jongleren en hij is vooral op zoek om zijn fysieke vaardigheden te combineren met zijn filosofische kijk op het bestaan. Waar velen zoeken naar zin en betekenis, interesseert Michiel zich juist voor de afwezigheid ervan. Hij probeert in zijn werk de link tussen perceptie, actie en bewustzijn te ontwarren, de populariteit van mindfulness en andere pseudo-filosofieën te begrijpen en de dominantie van wetenschap en techniek te doorgronden.  Zijn uitgangspunt bij het jongleren is om steeds nieuwe wegen in te slaan zonder de oude paden helemaal te verlaten.

Michiel experimenteert met materialen en vormen en heeft veel oog voor esthetiek. Hierdoor ontstijgt hij het standaardspektakel, waarmee veel mensen jongleren associëren. Hij heeft in zijn korte loopbaan met uiteenlopende jongleer-acts op diverse podia in binnen- en buitenland (o.a Oerol, Mira Miro/Gent en Boulevard) gestaan.

Michiel maakte eerder o.a. Okiagari en Spectrum

 Info & tickets.

Commentaar via Facebook
233 totaal aantal bezoekers 1 bezoekers vandaag