Ben jij fervent bezoeker van Circusweb en denk je alles al te weten? Mis! Het echte circusnieuws met uitgebreide achtergrondverhalen staat namelijk te lezen in Circusmagazine De Piste. Verschil is dat de verhalenmakers van De Piste daadwerkelijk ter plekke zijn om verslag uit te brengen van heel veel circusbelevenissen, zoals Rotterdam Circusstad enz. Neem dus snel een abonnement om compleet geinformeerd te raken en maak ook eens een grandioze circusreis mee. Dit alles kun je vinden in De Piste!

Een dezer dagen ploft het nieuwe mei-nummer van Circusmagazine De Piste op de deurmat van de enthousiaste lezers. Daarin veel goed nieuws. Zoals onder meer over de benoeming van Henk van der Meijden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Clubreis
Verder de aankondiging van een unieke Clubreis naar de circussen Charles Knie in Duitsland, Knie en Harlekin in Zwitserland, de uitreiking van de 25e Oscar Carré Trofee aan de Stichting Rotterdam Circusstad èn de komst van een nieuw rondreizend nationaal Circus Hollandia. Daarnaast treft de lezer recensies aan van het Magic Circus, het Duitse circus Probst, het Italiaanse circus Rolando Orfei en de speciale Oekraïne-show van circus Royal in Dordrecht.

Historie

Eerder deze maand was Rotterdam weer vijf dagen lang dé circusstad van ons land, met een heel geslaagd Circusstad Festival en een uniek Circusstad Gala van grote klasse. Ook hiervan zijn recensies in dit mei-nummer terug te vinden. En dat in combinatie met een korte historische bijdrage van Peter Henssen over het circus Lenka, dat in 1891 in Rotterdam voorstellingen gaf. Meer historie brengt de serie ‘Boltini-belevenissen’ van Dick H. Vrieling. Hier gaat het om het laatste deel van deze erg populaire serie.

Wereldcircusdag
Met een reportage over de goed bezochte Wereld Circus Dag in Geleen (waar Nico Wiertz zo’n 30 miniatuurcircussen liet exposeren, en The Magical World of Circus voorstellingen gaf), de foto-rubriek ‘Het Circus van’, ditmaal over Simon Vissers’ clownsverzameling, en de rubriek CircusNieuws sluit deze Piste af.

Nieuwsgierig geworden? Vraag dan een proefnummer aan, of neem direct een abonnement via freddel@ziggo.nl