Van 21 december tot en met 6 januari vindt volgens traditie wederom het groot Limburgs Kerstcircus  plaats op het terrein aan de Haspelsestraat in Sittard.

Wederom een geheel nieuwe show, speciaal voor u samengesteld. Een ruim twee uur durende show vol internationale artiesten waaronder winnaars van de Bronzen Clown tijdens het Circus Festival van Monte Carlo, spanning en sensatie, clowns en uiteraard prachtige dieren.

Programma: 

Jennifer Freiwald (16) luchtacrobatiek in een net.
Uit Tsjechië het Duo Stipka met een Pas de Deux te paard. Deze act won een bronzen clown bij het Circusfestival van Monte Carlo. Ook presenteren zij een tango georiënteerde luchtact. Eliane Stipka toont haar hoelahoep kunsten, niet op de grond maar te paard.

Anna en Slavek Ricoras
presenteren een act op fietsen, balans en discipline zijn sleutelwoorden. Krachtige en spectaculaire hand-op-handacrobatiek zal het duo u laten zien. Tot slot zal Anna u laten zien hoe lenig een mens werkelijk kan zijn. Je moet het zien om het te geloven. 

Patrick Weisheit
Een tempojongleur die samen met zijn partner uw adem laat stokken tijdens de spannende messenwerpact.

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

2017

 

 

Dit jaar weer in klassieke vorm, dus met veel dieren, luchtacrobaten en getalenteerde clowns. De verwarmde en sfeervol verlichte tenten worden opgebouwd op het bekende terrein aan de Haspelsestraat in Sittard, de voorverkoop is gestart!

Comeback met dierenacts en clowns!

De dagen worden korter, de temperatuur daalt. Langzaam richt iedereen zich weer op de gezellige dagen rondom Kerstmis, en daarbij mag het Limburgs Kerstcircus natuurlijk niet ontbreken! De afgelopen jaren veranderde het kerstcircus met verschillende organisatoren en wisselende showconcepten nogal eens van koers. Vanaf dit jaar komt daar verandering in: nieuwe producent Freiwald zet 100% in op klassiek circus met dieren.

Bijzonder is het feit dat de familie Freiwald 13 jaar geleden als medeproducent aan de wieg stond van deze prachtige kersttraditie. Door een wisseling in het productieteam vertrokken zij enkele jaren later naar Nijmegen, waar ze een nieuw Kerstcircus hebben opgestart. Toen zich de kans voordeed het Limburgs Kerstcircus van (voormalig) producent Ronday over te nemen, was de twijfel maar kort. “Limburg voelt voor ons als thuiskomen!”, aldus een gepassioneerde familie Freiwald.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”28″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”blindX” cycle_interval=”3″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[of klik hier]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Afgelopen jaar werd de productie Cirque du Toon gepresenteerd in theatrale vorm, waarbij de nadruk lag op verhalen en liedjes van Toon Hermans. Dit jaar wordt het podium weer ingeruild voor een circuspiste met zand en zaagsel, waar verschillende diersoorten en artiesten acte de présence gaan geven. Het hooggeëerd publiek kan genieten van imposante kamelen, Spaanse stieren, edele paarden, pony’s, lama’s en boerderijdieren.

Natuurlijk wordt het geheel aangevuld met acts aan de ringtrapeze, koorddansers en bodem-acrobaten. Voor de lach op ieders gezicht zullen de Nederlandse muzikale clowns Los Ginos zorgen. Gastheer en spreekstalmeester Tonie Teuteberg leidt u hoogstpersoonlijk door het 2-uur durende showprogramma!

Voorstellingen vinden plaats van 23 december tot en met 7 januari op het circusterrein aan de Haspelsestraat, dagelijks om 15:00 uur. Met uitzondering van de première (20:00 uur) en de beide Kerstdagen (12:30 en 16:00 uur). De voorstellingen op 31 december en 1 en 3 januari zijn al uitverkocht! Toegangskaarten zijn al vanaf € 17,00 verkrijgbaar bij uw lokale VVV, iedere Primera en natuurlijk via de website www.limburgskerstcircus.nl.