Duitsland, Munchen – Martin Lacey Jr, directeur van circus Krone, rouwt om zijn dierbare beste vriend – Leeuw  Kasanga is overleden als gevolg van ouderdom.

Kasanga werd geboren in 1999 in de Lacey familie van dierenleraren en maakte zijn piste-debuut in  2002 – met zijn buitengewone schoonheid maakte hij decennialang een miljoenen publiek enthousiast.  Al als jonge leeuw  vergezelde hij Martin Lacey Jr. naar alle grote festivals en wedstrijden. De hoogste prijzen van de circuswereld werden niet alleen behaald op het internationale circusfestival van Monte Carlo, maar ook in Parijs, Grenoble en Valencia. In 2014 beëindigde Kasanga zijn actieve cariere als piste-ster, maar bleef tot op de dag van vandaag als “good old boy” bij Martin Lacey Jr.in circus Krone.

Kasanga stierf als  gevolg van ouderdom. Martin Lacey Jr. liet zijn beste vriend niet alleen – hij vergezelde Kasanga tot het laatste moment en zegt: “Ik ben erg verdrietig, omdat Kasanga mijn leven ongelooflijk intensief heeft verrijkt en gevormd,  met hem aan mijn zijde heb ik  alles bereikt wat ik me had kunnen  wensen. Kasanga is niet slechts één deel van mijn leven,  maar een heel hoofdstuk”

Circus Krone dankt aan Kasanga een aanzienlijk  aantal leeuwen nakomelingen.  “Als  ik in de ogen van zijn vele kinderen kijk, zie  ik hem zelf”,  zegt Martin Lacey Jr.  over zijn bruine leeuwenkoning. Wie  met dieren leeft, weet  hoeveel  het verlies  van elke van hen pijn doet. Kasanga was een verrijking voor de hele Familie Krone en zal  in de beste herinnering blijven.

 

Ticketmaster