29 december 2022

Komt het Zien actief in circusvoorstellingen

De opmerkelijke kapsels van de circusartiesten voelenKomt het Zien! maakt theaterbeleving en circusbeleving live mogelijk voor mensen die blind of slechtziend zijn. Dankzij de live audiodescriptie en speciale meet & feel inleiding kun je alles volgen. Via een koptelefoon hoor je de audiobeschrijving van blindentolken en mis je niets. Zo is theater en circus leuk voor iedereen, óók als je minder of niets ziet.

Komt het zien is al langs geweest bij Daves Wintervariété in Rotterdam. Dave werkt zelf ook vaak mee als blindentolk, dus hij weet als geen ander hoe belangrijk het is om voorstellingen geschikt te maken voor blinden of slechtzienden. In de eerste week van 2023 zijn er nog twee van die prachtige voorstellingen:

Wereldkerstcircus
vrijdag 6 januari om 12:00 uur
Amsterdam – Koninklijk Theater Carré
Kerstcircus Enschede
zaterdag 7 januari om 15:00 uur
Enschede – tentencomplex in Volkspark

Mensen kunnen hiervoor nog kijken of er tickets beschikbaar zijn en zich aanmelden bij de organisaties. Voor Enschede is dat gera@duursmagroep.nl

Bijzondere voorstelling blinden en slechtzienden bij Kerstcircus Enschede

Kennismaken met de circusartiestenIn het Volkspark in Enschede wordt, in samenwerking met de Stichting Komt het Zien, op zaterdag 7 januari 2023 een speciale kerstcircusvoorstelling georganiseerd voor blinden en slechtzienden. Voorafgaand aan de voorstelling van 15.00 uur is er vanaf 14.00 uur een voelplein in de foyertent, waar de bezoekers van dichtbij kennis kunnen maken met de artiesten en de circusmaterialen.

Meer informatie over deze bijzondere voorstellingen vind je op www.komthetzien.nl.

Fantastische belevenis

Uit eerdere ervaringen bij onze kerstcircussen blijkt dat dit een fantastische belevenis is voor de deelnemers, de blinden en slechtzienden. Ook voor de circusmensen en artiesten zelf is het een ervaring op zich om 2,5 uur te spelen voor en met deze doelgroep.

Koptelefoons in het hele circus

De voorstelling wordt gevolgd via koptelefoons die in het hele circus aanwezig zijn. Blinden kunnen tickets in elke prijsklasse aanschaffen om de voorstelling te beleven. Ziende bezoekers merken meestal geen verschil in deze voorstelling.

Ook voor autisten

Bij de laatste voorstelling in Haarlem ontdekten wij hoe fantastisch deze ervaring ook is voor kinderen met autisme. Door de koptelefoon verdwijnen behoorlijk wat extra prikkels waardoor het zelfs voor de meest onrustige kinderen goed vol te houden is om van de voorstelling te genieten.

Wanneer: Zaterdag 7 januari, inloop vanaf 14.00 t/m 17.30 uur
Waar: Kerstcircus Enschede, Volkspark Enschede.
Hoe: Koop een ticket via www.ticketmaster.nl
Aanmelden: Bijwonen is alleen mogelijk na aanmelding bij onze gespecialiseerde hostess Gera de Leeuw: gera@duursmagroep.nl