KEULEN – Bij het Kerstcircus van Keulen kun je dit jaar genieten van meer dan 40 internationale, bekroonde artiesten. Twee clownsfamilies zullen elkaar gaan beconcureren in de show, het bekende trio EquiVokee uit de Oekraïne, enkele jaren geleden nog te zien in het Groot Kerstcircus Den Haag en de Italiaanse clowns Daris & Fumagalli. Dat alleen maakt deze editie tot het grappigste kerstcircus ooit in Keulen, georganiseerd door de Nederlandse Ilja Smitt en zijn vrouw Katja Bondareva-Smitt.

In Keulen versmelten ballet, klassieke muziek, gekke stunts, de beste komedie en stijlvolle choreografie tot een unieke ervaring die voor veel mensen een traditie is geworden. Dit alles in een sprookjeachtige setting. Twee en een half uur puur plezier voor jong en oud! Een circustheaterervaring met geweldige familiekortingen en speciale aanbiedingen voor groepen vanaf 10 personen.

7 jaar topkwaliteit
In het Keulse Kerstcircus staat natuurlijk de show centraal en ook de producers Katja en Ilja Smitt hechten veel waarde aan service en gastvrijheid voor de gewaardeerde bezoekers. Het stel organiseert al sinds het begin van de jaren negentig evenementen, die ze zouden bijwonen als ze klant waren. Vanuit dit oogpunt ontstaat de wondere belevingswereld van het Keulse Kerstcircus.
Dit is een kleine sensatie voor alle clownfans: de Fumagallis komen terug naar Keulen. Gianni Huesca en zijn broer Daris, ontdekt en gepromoot door Roncalli-baas Bernhard Paul in de jaren negentig, zullen de sterren zijn van het 7e Keulse Kerstcircus, dat vanaf 2 december opnieuw gastoptredens zal maken in de blauw-witte circustent onder de Zoobrücke .

Naast het Italiaanse komiekenduo, dat klassiekers als de betoverde sjaal of de onverwoestbare “Bee, Bee, give me honey” zal vertonen, komt er nog een clowntroep van topklasse naar de stad met het Oekraïense Equi-Vokee-trio. Georgii Kirichenko, de lange man met de baas airs, Yuriy Pavlichko, de onhandige met het eenhoorn kapsel, en de mollige Dmitrii Nikolenko ontvluchtten Oekraïne met hun families toen de oorlog uitbrak en spelen met tennisrackets en papieren vliegtuigjes tijdens hun slapstick intermezzo’s. Na gastoptredens in Keulen in 2015 en 2017 presenteren ze een geheel nieuw programma.

Het Köhlner Weihnachtcircus die jaarlijks hoopt op 70.000 bezoekers mikt nu op de 100.000 en dat getal lijkt haalbaar doordat in 7 jaar tijd een hele goede reputatie is opgebouwd. Nu al kun je het niet missen in Keulen, de straten zijn volgehangen met posters van het kerstcircus.

Alfredo Lorenzo

Alfredo Lorenzo Beautour - 7e Kerstcircus van KeulenDe Nederlandse illusionist/goochelaar Alfredo Lorenzo(20) presenteert bijzondere acts. Een voorproefje kan men eind oktober zien op de Nederlandse televisie in een volkomen nieuw en spectaculair spelprogramma met het thema Social Media onder leiding van Ruben Nicolai met de titel “Volg je me nog”. Kijken dus!

Op de verhoogde arena van het Keulse Kerstcircus kunnen bezoekers fantastische artiesten ervaren, waaronder ’s werelds beste diabolo-artiest Chu Chuan-Ho, die je zal verbazen met zijn fenomenale optredens. Meer info over het circus, het programma, de tickets vind je hier

Chu - Diabolo 7e Kerstcircus van Keulen