23 december 2019

Kerstcircus Renz International Maastricht.

Met dank voor de tekst en foto’s aan : Rob Donkers

Er was veel en enthousiast publiek zondag middag.
Het programma is niet te vergelijken met dat wat ik eergisteren in Luik zag bij het European Circus Festival, en dat is ook logisch want de opzet is geheel anders van aard. Maar bij Renz in Maastricht komen de kinderen wel meer aan hun trekken naar mijn mening. De “oooh’s en aaah’s” waren dan ook vaak te horen. De Shetlandpony’s, geiten, honden en ren-eenden deden het, naar verwachting, goed bij de kleintjes.

King Kong

Maar het optreden van “King Kong”sloeg helemaal in als een bom. Ik geef toe dat ik er zelf ook met verbazing naar heb zitten kijken. Knap in elkaar gezet dat showtje met de reusachtige aap.
Tijdens de pauze lieten velen zich fotograferen met de mechanische gigant (en niet alleen kinderen) Er staan verder heel wat goede acts op het programma, die ik hier niet allemaal ga opsommen. De clowns waren vooral muzikaal goed.

Koningsnummer

Het “koningsnummer” van Renz is voor mij de paarden- vrijheidsdressuur. Daar heb ik met volle teugen van genoten. De rustige liefdevolle presentatie zal ongetwijfeld veel bijval van iedere echte circusliefhebber oogsten. Hoe anders kwam die op mij over dan een vrijwel identiek nummer dat ik eergisteren in Luik zag. Bij Renz Arabische volbloeden, van nature nerveuze dieren, die hier toch ontspannen hun show afwerkten. “Kopschuwe” dieren heb ik er niet bij gezien. Dat zegt wel iets over de dresseur. Bij deze mijn complimenten. It made my day!

De spreekstalmeester bleek ook nog over een goede zangstem te beschikken en bracht White Christmas ten gehore.
De vele exotische dieren, die in de stallen en uitlopen van Renz te vinden zijn, genieten blijkbaar van een kerstvakantie, want alleen de kamelen komen even in de piste tijdens de pauze.
Ook tijdens de finale is er nog een niet onverdienstelijk live gezongen lied te horen door een van de artiestes, die dat vanaf een hoge trapeze doet.
De familie Renz heeft er alles aan gedaan om een kerstcircus programma neer te zetten met voor elk wat wils, in een sfeervolle entourage.