26 maart 2016

Ierse dierenactivisten schuwen geen middelen

De circussen Belly Wien en Renz International die sinds kort rondtoeren in Ierland krijgen het al een hele maand behoorlijk zwaar voor de kiezen. Belly Wien heeft de laatste 10 jaar flink wat ervaring opgedaan met het gedrag van allerlei activisten, maar wat daar in Ierland gebeurt gaat alle perken te buiten.
Dieptepunten in de strijd:
begin van brandstichting in de staltenten,
pepperspray in het gezicht van een circusartieste en haar kleine kinderen toen activisten het terrein bestormden en al filmend richting de olifanten gingen,
een reclameauto met een circusartieste met haar kinderen erin die in de brand vloog en daarna ontplofte,
glasscherven neergestrooid in het olifantenverblijf.
bestorming van het circusterrein ondanks verzoek buiten het terrein te blijven
bedreigingen van artiesten en circus via social media
hetze tegen de circussen vanwege Duitse afkomst en Hitlerfilms

gardiaGelukkig grijpt de Gardia momenteel goed in, omdat het de laatste week behoorlijk uit de hand is gelopen. Een van de werkelijke dieptepunten is: een bewerkte hitlerfilm om haat te zaaien tegen dit DUITSE circus.

 

https://www.youtube.com/watch?v=5nqG7khTDME

Zoals u op onderstaande foto kunt zien misbruiken de dierenactivisten nog steeds onschuldige kindertjes om te protesteren tegen circusdieren. Dit laatste is ongeveer vergelijkbaar met wat er in het verleden ook wel in Nederland gebeurde.

animalabuse

 

 

 

 

“Hitler had gelijk”

Meer Nazi sympatisanten, een soort Iers Stormfront, wie googled op de mensen die protesteren tegen de circussen, zoals de activist Gary Brandon, ontdekt dat deze jongeman de hele dag berichten kan posten, een teken van betaald activisme of werkloosheid, of een combinatie van beiden. Je moet als dierenliefhebber maar realiseren dat je min of meer dezelfde ideeen hebt als nazi-terroristen. Zie deze twitter account van Hittler Wuzz Right (Hitler had gelijk), mensen, dit is te shocking voor woorden, de Gardia mag daar wel eens echt werk van maken.
De “echte” dierenliefhebbers van Ierland worden vergiftigd met dezelfde films die al 40 jaar circuleren onder anti circusdierenfanaten, de overbekende foto van een baby olifant die uit elkaar getrokken wordt door mensen met een safarihoedje op, om mensen flink in de stemming te brengen over hoe circustrainingen tot stand zouden komen. Bovendien wordt door de activisten beweerd dat de olifantjes zijn geoogst door de ouders te doden, ipv. het verhaal dat olifanten min of meer gered zijn uit overvolle olifantenopvang, omdat de ouders door stropers, voor het oogsten van ivoor zijn gedood, waarbij de baby olifanten aan hun lot werden overgelaten en zo in de opvang terecht kwamen.

Nederlandse informant tipt dierenactivisten

Een van de grootste dieptepunten is wel het verhaal dat verscheen op de facebookpagina van Animal Circuses Exposed, oftewel de dierenactivistenpagina van AFAR. Een of andere Nederlandse goochem die behoorlijk ingevoerd moest zijn geweest bij Belly Wien braakte zijn ervaringen uit tegen de dierenactivisten, die met deze “bewijzen” richting de Gardia is gegaan. 

Nederlandse informant:
“Circus Belly heeft een heleboel ellende in Holland veroorzaakt; niet betaalde rekeningen verwoeste circusterreinen en veel gevechten. Ze zijn heel, heel erg slecht voor hun werknemers. De hardwerkende jongens krijgen geen toestemming om een dag vrij te nemen, ze moeten veel uren per dag werken en wanneer dat niet snel genoeg gaat, of wanneer ze per ongeluk iets beschadigen worden ze in elkaar geslagen.
In elke plaats gingen ze ’s nachts er op uit met een bestelbusje om diesel te stelen uit in de buurt geparkeerde vrachtwagens. Wanneer ze een nieuwe aggregaat nodig hadden, of banden of iets anders dan ging men er op uit en werd het gestolen. Veel spullen die bij het circus staan, zijn gestolen, zoals 2 tractoren uit Duitsland en een caravan. Het is een raadsel waarom ze ermee wegkomen. Ze brengen ook de bezoekers in ernstig gevaar omdat ze gasflessen vullen met lpg. Dit is zeer gevaarlijk!!!
Ik kan een boek vullen over wat zij misdaan hebben in Nederland.
Circus Belly Wien had 4 tijgers, 3 mannelijke en 1 vrouwelijke, alle broers en zussen. De vrouw had zelfs voor de vijfde keer kittens, elke keer 3 kittens. 4 van de kleintjes zijn nog in leven, de rest van hen zijn gestorven. In februari, kort voordat ze vertrokken naar Ierland, stierven opeens 2 tijgers in één nacht. Ik vermoed dat ze de tijgers drugsbolletjes voerden, wat mis is gegaan. De reguliere dierenarts kreeg geen telefoontje, maar ze belden een onbekende dierenarts uit Duitsland, die darm en maag meenam om het bewijs te verdonkeremanen. De dieren werden veel geslagen met een zweep. In de piste zijn ze heel lief voor de dieren, maar als de dieren iets verkeerd deden, werden ze achter de schermen geslagen. Vooral door de junior directeur, Marlon Zinnecker.
Dieren sterven elk jaar, maar er is nog niemand gaan klagen. De dierenactivisten zijn bang om te protesteren. Activisten zijn ook al in elkaar geslagen door de familie, maar ze komen er altijd mee weg. Hooguit levert ze het een nacht in de gevangenis op, maar dat is alles.
Ik wil niet meer bij hen betrokken zijn. Ik heb mijn best gedaan voor de dieren en de werknemers, maar helaas kon ik niet meer voor elkaar krijgen”. Aldus het relaas van een informant die wel laat merken heel dichtbij te zijn geweest. Deze email is na ontvangst door deze dierenactivisten ingeleverd bij de Gardia, samen met andere “bewijzen”, zoals de pagina van een dierenactivistensite die verhaalt over de reden van het uitzetten van Belly Wien uit Oostenrijk en foto’s van olifantenhaken tijdens de parade in de eerste plaats.

Tegengeluid

Tot nu toe hebben de mensen van Belly Wien en Renz International een zeer open houding getoond voor iedereen die wilde weten hoe het zat met het dierenwelzijn van de olifanten. Naast positieve krantenartikelen en radiouitzendingen over de herkomst van deze dieren en de verzorging van de dieren, het benadrukken van de vrijheid van deze dieren (activisten zeggen dat ze voor 98% geketend zijn) was ook iedereen welkom om op het circusterrein te komen kijken naar het leven en de verzorging van deze dieren. Ondanks al die pogingen en het tegengeluid namen de georganiseerde protesten alleen maar toe. Dat toont wellicht aan dat er nauwelijks interesse is voor de werkelijke toestand van de circusdieren, daar zijn de activisten niet echt in geinteresseerd, het gaat hun meer om hun aversie tegen circussen en circusdieren zonder dat ze open staan voor echte discussies. Wellicht spelen er in Ierland, net als in Nederland andere belangen, zoals fondsenwerving en verdienen aan eventuele opvang in de toekomst.

protestenkrantKortom, heftige tijden voor de circussen Belly Wien en Renz International.
Het gevolg van al die protesten is dat er maar weinig families bereid zijn om door de enorme cordons van protesterenden de show te gaan bezoeken. Beangstigend om langs een schreeuwende massa te gaan voor kaartjes, de weg naar de kassa is praktisch geblokkeerd. We kunnen er van uit gaan dat er nauwelijks geld wordt verdiend met de voorstellingen. En dat komt ook het dierenwelzijn niet ten goede. Mens en dier staan vermoedelijk stijf van deze stress in de “war against circusses with animals”, waar geen middel onbenut blijft. Laatste nieuws uit de kranten… als het zo doorgaat gaat het circus Ierland uit, maar met de dieren zullen ze altijd blijven reizen!