HAARLEM – Als een van de eerste bedrijven begon Kerstcircus Haarlem met een actie voor 3FM/Serious Request, met name voor de levensreddende middelen in Nederland, zoals een AED en de daarbij behorende trainingen. De actie is vandaag van start gegaan met een speciale ticketverkoop in samenwerking met het Rode Kruis Haarlem/Kennemerland. 

Reanimatie in Nederland
Deze actie is in de plaats gekomen van de jaarlijkse acties met het Glazen Huis. Drie teams met DJ’s zullen al wandelend door Nederland richting Utrecht gaan. Daarnaast gaan veel hulp DJ’s het land in en komen hopelijk ook langs bij Kerstcircus Haarlem. Wanneer zij dat op prijs stellen wordt door Rode Kruis en Circus voedsel en onderdak geboden en wacht hen een warm welkom.  

WEINIG KENNIS

Bijna 75% van de Nederlanders weet niet wat ze moeten doen als iemand een hartstilstand krijgt en al helemaal niet hoe een AED (defibrillator) werkt. Dat is een groot probleem, want met reanimatie en het gebruik van een AED binnen 6 minuten kan de overlevingskans vergroot worden tot wel 50%.

HOE KAN HET RODE KRUIS HELPEN?

Het is dus letterlijk van levensbelang dat mensen weten hoe ze met zo’n plotselinge noodsituatie om moeten gaan. Met het geld wat 3FM Serious Request: De Lifeline opbrengt gaat het Rode Kruis reanimatiecursussen geven. Eén zo’n cursus is er al voor €40 en daarin leer je, onder begeleiding van een instructeur, in vier uur tijd de noodzakelijke kennis van reanimeren en het gebruik van een AED. Je leert een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen en hulp te verlenen bij een hartstilstand en bewusteloosheid. Na afloop krijg je een Europees erkend certificaat, dat twee jaar geldig is. 

Daarnaast plaatst het Rode Kruis AEDs (Automatische Externe Defibrillator), een apparaat dat wordt gebruikt bij slachtoffers met een hartstilstand. Door middel van een elektrische schok kan een AED het hartritme herstellen. Het Rode Kruis plaatst de AED bij sportclubs, scholen, wijkteams of buurthuizen om ervoor te zorgen dat hulpverleners ook de goede middelen hebben om direct in actie te komen. Dit kost €1100 per AED. 

DOE MEE EN BESTEL JE CIRCUSTICKET

Inmiddels kun je circustickets bestellen voor de actie Serious Request. Je betaalt de volle toegangsprijs, waarvan 5 euro bestemd is voor Serious Request, het circus draagt 2,50 per ticket bij, dus uiteindelijk gaat er per ticket 7,50 naar de actie voor levensreddende middelen. Bestel je circusticket via deze link om bij te dragen.
www.eventim.nl/kerstcircus-haarlem-SR