Binnenland
28 juni 2024

Hoera een nieuwe winterproductie! Kerstcircus Ahoy wordt ‘Ashton Brothers Kerstcircus’

Donderdagavond 27 juni kondigde Fred van Leer aan dat de Ashton Brothers dit jaar een nieuwe draai geven aan de kerstperiode in Rotterdam Ahoy.

Na het stoppen van het Kerstcircus onder leiding van Fernand Banning, nemen de Ashton Brothers de traditie over om tijdens de feestdagen in Ahoy te genieten met de hele familie. Bekend om hun mix van humor, muziek, slapstick en acrobatiek, zullen de Ashtons een kerstprogramma samenstellen met een knipoog naar het traditionele circus. De aankleding en programmering komen uit het creatieve brein van deze topact, waarbij ze uiteraard zelf ook optreden.

Van Leer reikte in het oude Luxor Theater in Rotterdam de Ashton Brothers de VVTP award uit voor het behalen van 75.000 verkochte kaarten voor hun huidige show: BROTHERS. Dit heugelijke feit markeerde tevens de start van de kaartverkoop voor het eerste Ashton Brothers Kerstcircus in Rotterdam Ahoy.

Een nieuw kerstcircus

De rijke geschiedenis van ‘live entertainment’ in Rotterdam en alle circusartiesten die Ahoy de afgelopen vijftig jaar betoverden, vormen de inspiratie voor deze spectaculaire familie kerstshow waarin iconische locaties en figuren uit Rotterdam tot leven komen.

Net als in hun succesvolle zomerfestival Ashtonia, waarmee ze tienduizenden mensen naar Slot Zeist trokken, verzorgen de Ashton Brothers de volledige programmering en vormgeving van hun eigen Kerstcircus. ‘The hardest working men in Showbizz’ stropen in stijl hun mouwen op en staan aan het hoofd van een troupe Zingende Stuntmannen, Vlammenwerpende Evenwichtskunstenaars en Hilarische Magiërs. Het eerste Kerstcircus van de Ashton Brothers wordt een compleet nieuw familie event vol humor en kerstsfeer.

Internationaal succes

De Ashton Brothers hebben de afgelopen 20 jaar op alle grote internationale podia gespeeld en werden door de Engelse pers beschreven als de opvolgers van Monty Python. Hun eigen zomerfestival Ashtonia op Slot Zeist trok meer dan 30.000 bezoekers. Het samenstellen en zelf spelen in een eigen Kerstcircus is een droom die uitkomt voor de groep.

De kaartverkoop is begonnen!

Kerstcircus Ashton Brothers vind je van 19 tot en met 29 december in Ahoy Rotterdam. Er speelt elke dag één voorstelling. De tickets zijn vanaf heden te koop via deze website.