Bij het omslag: In de nieuwe spectaculaire show van circus Charles Knie oogsten de uit Italië afkomstige rolschaatsacrobaten Veronika & Paolo Ernesto veel bewondering voor hun soms te gekke tricks. Foto: DirkJan Ranzijn

Over enkele dagen glijdt het nieuwe juni-nummer van Circusmagazine De Piste in de brievenbus van zijn abonnees. Nu de circussen weer volop in Europa aan het reizen zijn, blijven de circusliefhebbers niet achter. Met het gevolg dat deze Piste talrijke verslagen en recensies publiceert. Allereerst uit eigen land. Zoals van de Codarts-eindexamenvoorstelling, het nieuwe circus Saurus, Bolalou en Circus in de Zorg. Bekende en minder bekende buitenlandse circussen komen ook aan de beurt: onder meer Las Vegas in Spanje, Bidon in Frankrijk en Maya Orfei in Italië. Vermeldenswaard is verder de sensationele show ARISE in het Berlijnse Friedrichstadt Palas en de uitgebreide reportage in woord en beeld over de start-up van circus Charles Knie in Northeim en Charles Knie’s Circusland in Einbeck.

Circus Hollandia

Interessant is ook de historische ontdekking van het eerste circus Hollandia in 1943. Tot begin 1947 heeft deze door Hendrik (Henk) Akkerman, een broer van Johan de gewichtheffer en oom van Toni Boltini, geleide onderneming bestaan. Meer historie  is te smullen met de impressies van de thans lopende tentoonstelling ‘Karels Koffer’ in Scheveningen en de unieke veiling van Friedländer-affiches.

Met de rubrieken ‘Het Circus van’ , ditmaal met Krone-miniatuurbouwer Henk Kreugel, en CircusNieuws sluit dit rijk geïllustreerde nummer af.

Nieuwsgierig geworden? Bestel dan nu een proefnummer of neem direct een abonnement via freddel@ziggo.nl