Veel Nederlandse circussen zijn momenteel bezig met een campingtour. Ook Circus Harlekino maakt deze zomer een besloten reis langs de vakantiegangers. Onze vliegende verslaggever Ruben Kleine ontdekte waar Harlekino zich ophield en bezocht het circus in Ommen. Dit keer niet in de tent, maar gewoon in de open lucht.

tekst en foto’s Ruben Kleine

Vandaag ben ik bij de jongste en bekendste spreekstalmeester van Europa langsgeweest. Niemand minder dan Kevin van Geet. Hij presenteert deze zomer een topkwaliteit circus in de open lucht op een van de Nederlandse campings met zijn Circus Harlekino en een cast van zeer jonge en talentvolle circusartiesten. Het publiek was meer dan enthousiast. Echt iedereen was aan genieten. In de show zit heel veel humor.
De Nederlandse Amber Karstens, bekend van Holland Got Talent bracht een doldwaze hondenact. In heel Europa heeft Rafael Gil al zijn jongleerkunsten vertoond en hij is een veelgevraagd tempojongleur. Ezra Veldman maakt veel indruk met zijn diabolo’s, een flitsende act. Circusprinses Cindy Beautour brengt een indrukwekkende hoelahoep.

Het was ook vooral genieten van de manier waarop Kevin zijn show presenteert. Zo’n spreekstalmeester zou niet misstaan in een circus zoals die van Charles Knie.

Robert Hake
Heel leuk, tot mijn grote vreugde ontdek ik dat Robert Hake uit Emmen achter de schermen meehelpt met deze show. Robert is echt de grootste circusfan die ik ken uit onze woonplaats Emmen en een verwoed verzamelaar van alles wat met circus te maken heeft, hij zou zo een museum kunnen beginnen. Hier bij Harlekino werkt hij ook keihard met op- en afbouw van het circusmateriaal.

De medewerkers in het circus

Rafael Gil – Tempojongleur, Amber Karstens – Dancing Collies, Cindy Beautour – Hula hoop, Ezra Veldman – Diabolo kunstenaar,  Mr. Bill – Clown & comedy, Kevin van Geet – Spreekstalmeester en meerdere medewerkers en circusvrienden. Ik wens Kevin en zijn team toitoitoi.