Donderdagavond is Johnny Lion overleden. Johnny Lion was de laatste tijd erg ziek, een combinatie van longkanker en Alzheimer. Hij heeft hiermee zijn vrouw Mariska, die op 29 september overleed slechts vier maanden overleefd. 
Johnny Lion werd beroemd om liedjes zoals Sophietje met een rietje, of Ginny come lately. Johnny Lion was indertijd echt een enorm idool voor de jeugd, en toen hij door Toni Boltini werd gevraagd om elke avond in het circus op te treden werd de tent te klein. 
Op latere leeftijd verbond Johnny Lion zich aan het Staatscircus van Moskou, waar hij de perscontacten deed. Net zoals Mariska zal hij vermoedelijk in besloten familie en vriendenkring begraven worden. 

Dankzij Conny Hendriks kreeg Circusweb vandaag een terugblik op zijn leven. 

Gisteravond heeft Johnny Lion dit leven verlaten, hij heeft zijn grote liefde Mariska maar met vier maanden overleefd. John was niet alleen de man van mijn nichtje Mariska maar voor mij onlosmakelijk verbonden met mijn jeugd en met circus Boltini. In 1965 tourde hij met zijn band “The Jumping Jewels” met het circus van ome Tony Boltini, een geweldig succes, volle tenten in iedere plaats waar het circus stond. Het was natuurlijk een andere tijd, mijn oom bracht een beroemde ster naar de jeugd toe en iedereen kon hem zien. Het daarop volgende seizoen ’66 werd de tent groter het circusprogramma nog mooier Johnny kwam terug met een nieuwe band ” The Jumping Poppins” en ook Rob de Nijs was van de partij. Voor de premiére op het Malieveld in De Haag was het beroemde televisiebeatballet van Helen Leclercq ook van de partij. Mijn oom dacht, er zijn twee dochters en drie nichtjes in het circus en na Den Haag waren wij gebombardeerd tot Boltini’s Beat Ballet en heb ik samen met zussen en nichtjes het hele seizoen bij deze beroemde sterren gedanst.

Hysterische toestanden

Een levensles, ik was toen pas elf, met verbazing keek ik naar hysterische fans, toestanden die je alleen op tv zag bij de Beatles, meisjes die flauw vielen, die gilden en schreeuwden want voor mij waren het immers gewoon John en Rob, niets bijzonders gewoon lieve mensen. De voorstellingen waren meer dan uitverkocht, de opgang naar de verhoogde piste zat vol met fans meer dan drieduizend mensen in de tent, twee shows per dag. Het verbaast mij al jaren dat het nooit ter sprake komt als men het over het verleden van Johnny of Rob heeft, dat zij beiden met zoveel succes bij Boltini gewerkt hebben, belangrijk voor het circus Boltini die daarmee zijn tijd ver vooruit was maar zeker ook voor beide zangers, die beiden bijna alle plaatsen van Nederland aandeden en daardoor dicht bij hun fans kwamen.

Beroemdheden

Het was een tijd waar altijd beroemde mensen naar circus Boltini kwamen en was het voor ons Boltini-jeugd heel normaal om de beroemdheden uit die tijd bij mijn oom in de woonwagen te treffen. Het was een nieuwe Boltiniperiode, mijn oom had in Soesterberg de bardancing “Paradiso”, waar in de wintertijd alle bekende popbands speelden en ook kwamen repeteren. Ik heb daar menig keer lekker zitten luisteren. John heeft zijn banden met de Boltini’s en circus nooit verbroken en heeft later ook als spreekstalmeester en als publiciteitschef gewerkt. Vanochtend hoorde ik “Sophietje” op de radio zijn bekendste liedje, maar John was een hardwerkende man die ook filmmuziek schreef en voor Panorama mooie, leuke stukken schreef. Ook die kant bleef toch ook een beetje onderbelicht.

Rob de Nijs en Johnny
Mariska met Johnny
Rob de Nijs met Johnny bij een weerzien
Johnny en Rob met leeuwentemmer Aad de Vries
Johnny Lion met zijn naamgenoot
Met Johnny Boltini schreef hij het lied Mariska…
Johnny was een echte levensgenieter en daar hoort ook die sigaret bij.
Willem Smitt, later circusdirecteur van het Russisch Staatscircus en het Groot Kerstcircus Den Haag schreef een mooi artikel in Privé over de twee geliefden

In 68 zijn wij de Hendriksen naar Spanje vertrokken en zagen wij na jaren onze nichtjes Mariska en Christina weer terug. Johnny had een liedje op zijn LP staan ” huil niet Mariska” wat hij ( volgens onze familieanekdotes, weet niet of dat helemaal klopt) samen met ome Johnny Boltini geschreven had en geinspireerd was op Mariska. John Lion kende mijn knappe nichtje toen nog niet. Vele manen later hebben zij elkaar bij circus Holiday leren kennen, werden over hun oren verliefd en het was al heel snel duidelijk “. Het was een match for life”. Pas vier maanden geleden is mijn prachtige nicht Mariska overleden, nu John, hij heeft haar niet lang laten wachten.