Veel kinderen uit Leeuwarden hebben afgelopen zomer kennis gemaakt met het fenomeen Circus dankzij het project Adje. Jeugdcircus Saranti hoopt dat er dankzij dit project veel nieuw animo zal zijn. Daarom wordt er op zaterdag 15 september een open dag georganiseer van 12:00 tot 16:00 uur. 

Tijdens de open dag is er van alles te doen en te zien. Er zijn optredens van de artiesten, er kan meegedaan worden aan circusworkshops, er is een schminkstand en nog veel meer leuke circusactiviteiten.

Kinderen in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar kunnen zich aansluiten bij Saranti. Maar ook is er kleutercircus voor 4 t/m 6 jarigen! Uit onderzoek naar de effecten van het jeugdcircus door de jaren heen blijkt dat deelnemers hun concentratie, doorzettingsvermogen en zelfbeheersing verbeteren, dat ze motorisch sterker worden, meer op zichzelf en op anderen durven te vertrouwen, dat ze meer gaan onderzoeken en improviseren, zich beter uiten, en beter met gevoelens van angst en spanning van zichzelf en anderen overweg kunnen. De open dag vindt plaats voor en in de Residentie aan de Goudenregenstraat 49G (onder de stenen poort door), in Leeuwarden.