4 oktober 2020

Jeugdcircus Carantelli gered

Kaylee Wehkamp: “Klazienaveners helpen elkaar!”

Klazienaveen – Jeugdcircus Carantelli uit Klazienaveen is uit de financiële problemen en wordt niet langer in haar voortbestaan bedreigd. Kaylee Wehkamp, met 14 jaar de jongste ondernemer van Klazienaveen, schoot haar leeftijds- en plaatsgenoten te hulp en schonk het circus 800 euro. Dankzij de steun van het bedrijf in interieurbeplanting kan Carantelli haar vaste lasten voor dit en komend jaar voldoen.  

“Klazienaveners helpen elkaar”

De artiesten, van het bijna 49 jaar oude circus, kunnen door Corona al ruim een half jaar niet optreden. Er kwam geen geld meer binnen terwijl de vaste lasten wel betaald moesten worden. Hierdoor kampte de vereniging met grote financiële tekorten. Voor de jonge circusliefhebbers, allemaal tussen de 6 en 16 jaar, dreigde het doek te vallen. Kaylee hoefde niet lang na te denken om haar leeftijdgenoten te hulp te schieten. “Het gaat om mensen van mijn eigen leeftijd en dan ook nog mijn eigen dorp. Klazienaveners helpen elkaar. Dus mocht ik hen niet in de kou laten staan,” stelt de eigenaar van PlantsbyKcW.

Opgelucht en blij

Voorzitter Martin Bonkestoter van het Klazienaveense jeugdcircus is opgelucht en blij over de hulp van Kaylee Wehkamp. “Er is echt een last van ons af gevallen. We maakten als Carantelli bestuur en artiesten grote zorgen over de toekomst. Het circus heeft in haar 48-jarige bestaan heel wat stormen doorstaan maar Corona leek ons teveel te worden,” aldus de voorzitter, die ook iedereen bedankt die via de inzamelingsactie op internet een bijdrage heeft geleverd.

V.l.n.r. Viona hegeman, Martin Bonkestoter, Rowan Bonkestoter en Thomas Eiting van Carantelli en in het midden Kaylee Wehkamp Foto: Eigen foto Carantelli