‘s-HERTOGENBOSCH – Jeugdcircus Bon Bourgon stopt er na dit voorjaarseizoen mee. Dit tot verbijstering van veel van de jeugdleden die dit niet zagen aankomen. Veel mensen die een jeugdcircus hebben en leiden werken met hun hart, maar soms is het beter om af en toe je verstand de overhand te geven, en dat lijkt het geval te zijn bij dit populaire jeugdcircus. 
Petra en Michael Evertz zijn beiden gemotiveerde en gecertificeerde (BIC) circusdocenten die met hart en ziel hebben gewerkt in hun prachtige circusschool, die gevestigd is in een circuskapel. Eind vorig jaar besloten ze de knoop door te hakken en te stoppen met Circus Bon Bourgon. 

Aan de leerlingen en hun ouders hebben ze laten weten dat ze sinds augustus 2000 deze circusorganisatie zijn gestart, 19 jaar geleden dus. 
“Het is niet omdat we het niet meer leuk vinden en ook niet omdat we denken dat het niet belangrijk meer is voor de kinderen, maar we hebben helaas moeten besluiten om na dit seizoen te stoppen met de wekelijkse lessen. Een van de redenen is dat het niet haalbaar was om de huur te kunnen betalen van de kapel. 
“We wisten dat deze dag een keer ging komen en ook dat het erg onverwacht zou zijn voor alle betrokkenen. We nemen dan ook met pijn in ons hart, in de week na het eindpresentatieweekend, afscheid van alle leerlingen en ouders van Circus Bon Bourgon. Maar voordat wij afscheid nemen gaan wij nog een laatste keer knallen met onze eindvoorstelling welke in het weekend plaatsvindt van 8 en 9 juni. ( Pinksterweekend )
Na dat weekend vindt er nog 1 les plaats op de eigen lesdag, zodat wij van iedereen op gepaste wijze afscheid kunnen nemen”, aldus het echtpaar. 

Nieuwe start

Petra en Michael hebben ervoor gekozen zich te concentreren op het werk als clowns en voor Evertz Entertainment.  “We gooien het roer compleet om en zijn inmiddels ook gestart met het maken van een nieuw aanbod van ons nieuwe Clownsduo dat we
vanaf maart 2019 gaan presenteren. Ook ons programma voor de Sinterklaas periode wordt compleet anders. Mei 2019 willen we ook dit klaar hebben. Wil je hier meer over weten volg ons dan op Evertz entertainment. 
De mooie Circuskapel heeft dus behoefte aan een nieuwe huurder. De Kapel en 6 aanliggende ruimtes komen vrij op de Papenhulst.