Jongleur Niels Duinker ster in tuinbroek in ‘Trump-land’


Over twee weken vertrekt de Rotterdamse comedian/jongleur Niels Duinker naar Tennessee (VS) voor een groot showcontract. Hij zal 10 maanden lang 6 dagen per week te zien zijn als hoofdact in ‘s werelds “oudste en meest succesvolle comedy variété show”.

De Amerikaanse theaterproducent David Fee (FeeHedrick Entertainment in Tennessee) deed Niels een fantastisch aanbod nadat hij afgelopen najaar in het Guinness World Records museum (ook in Tennessee) 4 wereldrecords verbrak.

NapPas

Het wordt een enorme overgang voor deze Nederlands kampioen jongleren. Tennessee is overwegend Republikeins en is een van de staten waar Donald Trump de meeste aanhangers heeft. Met Nashville in de buurt is Country muziek erg populair. In de Comedy Barn zal Niels om aansluiting te vinden met het publiek optreden in een tuinbroek. Hij is nu druk aan het oefenen voor een act met boerderijgereedschap. Ook heeft hij zijn act met de jongleerbekers waarmee hij in het Guinness Book of World Records staat voor het jongleren van 12 bekers, aangepast naar het jongleren van “Red Solo Cups”. Deze party-cups zijn bij het publiek in Tennessee heel bekend en worden door hen vrijwel dagelijks gebruikt thuis en bij de BBQ’s.

Sinds 2009, na het afronden van zijn studie aan de TU Delft, is Niels fulltime jongleur. Niels is met zijn show op alle 7 continenten geweest (zelfs Antarctica) en afgelopen 8 jaar was hij vooral te zien aan boord van de Holland Amerika Lijn en bij Disney Cruises. Begin januari was Niels in Las Vegas en de rest van het jaar is hij nu geboekt in een andere Amerikaanse touristenstad: Pigeon Forge. Pigeon Forge ligt in Tennessee en is de geboorteplaats van Dolly Parton en ook het wereldberoemde pretpark Dollywood is er te vinden.

De theaters waarin Niels te zien zal zijn, zijn de Comedy Barn en de Music Mansion. De Comedy Barn is ‘s werelds “oudste en meest succesvolle comedy variété show” en de Music Mansion is een grote productie show in een theater met wel 1500 stoelen. Die show ontving afgelopen jaar een Award of Excellence van Tripadvisor.