Geb.: 12-10-1946 – Overl.: 10-12-2022
Vandaag bereikte ons het bericht dat Pierre Raymond Aldeguer “PIERROT” onlangs is overleden en in besloten kring is gecremeerd.

door Robert Ronday
Pierre begon na zijn studie als dierenverzorger in een klein dierenpark van de familie Viënne in Frankrijk. Hij ging mee met Maurice Viënne op tournee naar Oostenrijk bij circus Roncalli als verzorger van de leeuwen.

Na het voortijdig stoppen van Roncalli kwamen ze in 1977 terecht bij RENZ (Directie Herman Sr.) als vervanger van Tom Dieck die naar Willy Hagenbeck in Berlijn was
vertrokken. Sinds die tijd is hij bij RENZ gebleven en hielp bij het dresseren van paarden en exoten. Als Herman of Arnold andere bezigheden had mocht hij ook de dieren presenteren. Herman jr. was in die tijd 12 jaar en groeide op met Pierrot die hij samen met Jet Widdershoven (toen 13 jr.) hem Nederlands probeerden te leren en hem de naam Pierrot gaven. Pierrot en Opa Herman leerden Herman Jr. de kneepjes van het vak.
Jet is altijd zijn vriendin gebleven en zorgde ook voor een vaste woonplaats in Heerlen nadat Herman Renz gestopt was en waar Pierrot zijn laatste jaren doorbracht.

Pierrot was niet weg te denken bij RENZ en 24 uur per dag, 7 dagen per week bij “zijn” paarden en exoten. Ook stond hij collega’s met gastdieren met raad en daad bij als ze koliek of iets anders hadden. Pierrot trad zelf nooit op de voorgrond en leefde een simpel en somber bestaan. We
konden hem niet anders als de man met zijn laarzen en vieze spijkerbroek. Zijn leven draaide voor en
met de dieren van het circus. Tot op heden had hij altijd wel interesse in het circus en las dan ook iedere maand “de Piste” waarvan hij abonnee was.
Pierrot bedankt voor alles wat je voor de dieren in Circus Herman Renz hebt gedaan en trouw bent gebleven tot de laatste speeldag in 2015. Een circus icoon van de oude stempel is van ons heengegaan. R.I.P. Pierrot……….