12 december 2015

Il Grigio-Haaren

Jeugdcircus Il Grigio

De artiesten, in de leeftijd van 5 tot en met 18 jaar, worden opgeleid en begeleid door oud-artiesten die in hun jonge jaren ook in de piste hun kunsten vertoonden. Het draagt bij aan de goede sfeer en bijzondere band tussen artiesten en begeleiders. Meer dan 100 vrijwilligers in diverse werkgroepen zorgen ervoor dat er ook dit jaar weer een mooie show wordt gepresenteerd waarbij veel aandacht is besteed aan eigentijdse kleding, professioneel licht en geluid en een prachtig ingerichte circusaccommodatie. Artiesten en vrijwilligers samen maken dat er een show van formaat staat. De grootste waardering is het daverende applaus van de vaak uitverkochte zaal met 900 bezoekers!

Een bijzonder circus, een bezoek waard

In Nederland is de formule van Il Grigio uniek: er wordt geen subsidie aangevraagd en voor de artiesten zijn er geen kosten aan verbonden. Il Grigio draait geheel op de vrijwillige medewerking van vele enthousiaste mensen. Daardoor zijn zowel de toegangsprijs als ook de prijzen van drankjes en versnaperingen laag.

Grigio- jeugdcircus.

Vanaf oktober werken de artiesten samen met hun trainers aan hun acts. En vanaf die tijd is de werkgroep ‘Programma’ ook bezig met onder andere de verhaallijn, de indeling van de acts en het bedenken van de naam van de show.

De show van 2015 heet ‘Whoopz’ en staat garant voor een verrassende, stoere en eigentijdse show. Zo is er een geheel nieuwe trapeze-act en maakt de eenwielergroep gebruik van cross-eenwielers. Dat je niet alleen kunt jongleren met je handen, maar ook met je voeten bewijzen de artiesten van Zenith: dit jaar jongleren ze met chinese doekjes! Uiteraard ontbreken de clowns en onze honden niet. En de trampoline-artiesten doen hun naam eer aan als De Tornado’s.

 Il Grigio is één van de oudste jeugdcircussen van Nederland en wil kinderen uit het dorp Haaren een bijzondere en zinvolle tijdsbesteding geven. De oprichter koos voor een circus omdat in die wonderlijke wereld kinderen elk hun eigen talent konden ontdekken én presenteren. Er wordt veel aandacht besteed aan de acts en de kleding, aankleding en techniek zoals professioneel geluid en licht.  Bezoekers – zowel jong als oud – zijn dan ook enthousiast over de jaarlijkse nieuwe show en de gekozen opzet.

Wilt u meer informatie, bezoek dan de website: www.ilgrigio.nl of de Facebookpagina