Jeugdcircus Il Grigio

Show 2015 heet Whoopz

Stoer en verrassend is de gloednieuwe show Whoopz van jeugdcircus Il Grigio uit Haaren. Een nieuwe trapeze-act, uitgevoerd door twee stoere meiden en een sterke acrobaat. Een eigentijdse eenwieleract met cross-eenwielers voor de mooiste trucs en sprongen en een geheel nieuw vrijheidsdressuurnummer met twee paarden die dit jaar hun circuspremière beleven. Want Il Grigio en paarden horen bij elkaar.

Dit is een greep uit de 19 acts die 70 kinderen presenteren in een wervelende, eigentijdse show. Vanaf oktober oefenen de artiesten gedreven aan één of meer acts waarin zij zich vaak al 5, 10 of nóg meer jaren bekwamen. Elk jaar start ook een aantal nieuwe jonge artiesten hun circuscarrière bij de Charivari, de kweekvijver van Il Grigio. Het is altijd weer een act die vertedert, maar ook een die garant staat voor een stevig applaus: zo jong als ze zijn, zo gedreven ze zijn! Klassieke circusnummers als acrobatiek, koorddansen, goochelen én de onvolprezen Rigoletto’s, de clowns van Il Grigio, ontbreken natuurlijk niet. Er wordt gejongleerd met handen, voeten én vuur en de nieuwe, jonge groep slangenmensen laat zien in welke bochten ze zich kunnen wringen. Jong en oud zal weer met een grote glimlach en een open mond van verbazing op het puntje van hun stoel zitten, dat is zeker!

De artiesten, in de leeftijd van 5 tot en met 18 jaar, worden opgeleid en begeleid door oud-artiesten die in hun jonge jaren ook in de piste hun kunsten vertoonden. Het draagt bij aan de goede sfeer en bijzondere band tussen artiesten en begeleiders. Meer dan 100 vrijwilligers in diverse werkgroepen zorgen ervoor dat er ook dit jaar weer een mooie show wordt gepresenteerd waarbij veel aandacht is besteed aan eigentijdse kleding, professioneel licht en geluid en een prachtig ingerichte circusaccommodatie. Artiesten en vrijwilligers samen maken dat er een show van formaat staat. De grootste waardering is het daverende applaus van de vaak uitverkochte zaal met 900 bezoekers!

Een bijzonder circus, een bezoek waard

In Nederland is de formule van Il Grigio uniek: er wordt geen subsidie aangevraagd en voor de artiesten zijn er geen kosten aan verbonden. Il Grigio draait geheel op de vrijwillige medewerking van vele enthousiaste mensen. Daardoor zijn zowel de toegangsprijs als ook de prijzen van drankjes en versnaperingen laag.

Nieuw: vier avondvoorstellingen!

Il Grigio presenteert Whoopz dagelijks om 14.00 uur vanaf 25 juli tot en met 9 augustus in de circusaccommodatie aan de Bossebaan 5a in Haaren. Er zijn vier extra avondvoorstellingen op dinsdag 28 en donderdag 30 juli en op dinsdag 4 en donderdag 6 augustus om 19.00 uur. De show duurt inclusief pauze ruim twee uur. Het circus wordt bij warm weer heerlijk koel gehouden! Toegangsprijzen variëren van € 5,- tot € 9,-. Parkeren is gratis. Reserveren is gewenst; dit is mogelijk vanaf woensdag 22 juli via telefoonnummer 0411 – 62 12 15.

Meer informatie op www.ilgrigio.nl. Of volg Il Grigio via Twitter: @circusilgrigio en Facebook: Il

Grigio- jeugdcircus.

Vanaf oktober werken de artiesten samen met hun trainers aan hun acts. En vanaf die tijd is de werkgroep ‘Programma’ ook bezig met onder andere de verhaallijn, de indeling van de acts en het bedenken van de naam van de show.

De show van 2015 heet ‘Whoopz’ en staat garant voor een verrassende, stoere en eigentijdse show. Zo is er een geheel nieuwe trapeze-act en maakt de eenwielergroep gebruik van cross-eenwielers. Dat je niet alleen kunt jongleren met je handen, maar ook met je voeten bewijzen de artiesten van Zenith: dit jaar jongleren ze met chinese doekjes! Uiteraard ontbreken de clowns en onze honden niet. En de trampoline-artiesten doen hun naam eer aan als De Tornado’s.

In totaal passeren in een sneltreinvaart 19 acts de revue! In 2015 speelt Il Grigio van zaterdag 25 juli t/m zondag 9 augustus. Deze twee weken is er dagelijks een voorstelling om 14.00 uur.Extra voorstellingen worden gegeven om 19.00 uur op dinsdag 28 en donderdag 30 juli en op dinsdag 4 en donderdag 6 augustus.
Voor informatie over reserveren en andere praktische informatie kunt u hier klikken.

De zaal biedt met comfortabele kuipstoelen plaats aan 900 bezoekers.
De voorstellingen worden gegeven in onze circusaccommodatie aan de Bossebaan 5a in Haaren (Noord-Brabant). Een routebeschrijving met de auto of het openbaar vervoer naar circus Il Grigio vindt uhier.

 

Il Grigio piramide Il Grigio is één van de oudste jeugdcircussen van Nederland en wil kinderen uit het dorp Haaren een bijzondere en zinvolle tijdsbesteding geven. De oprichter koos voor een circus omdat in die wonderlijke wereld kinderen elk hun eigen talent konden ontdekken én presenteren. Er wordt veel aandacht besteed aan de acts en de kleding, aankleding en techniek zoals professioneel geluid en licht.  Bezoekers – zowel jong als oud – zijn dan ook enthousiast over de jaarlijkse nieuwe show en de gekozen opzet.

Deze foto’s zijn van de vorige show.

Il_Grigio_pers_1 Il_Grigio_pers_4Il_Grigio_pers_2

 

 

 

 


Wilt u meer informatie, bezoek dan de website:
www.ilgrigio.nl of de Facebookpagina

bedrijfsfeesten, circusworkshops, circus workshops