19 oktober 2017

Hartelijk weerzien bij Iarz

tekst en foto’s Conny Hendriks hoofdfoto pr.
 
Lokeren 18 oktober
Voor het eerst ging ik als buitenland correspondente voor Circusweb naar ons geliefde buurland België. Op bezoek bij oude vrienden, de Italiaanse familie Iarz.

Elio en Lily ken ik nog uit mijn jonge jaren in Spanje. Indertijd artiesten van topniveau met hun vliegende trapeze. Later werkten we samen bij het Circo Continental waar Elio zijn prachtige chimpansees en zijn broer een leuke honden/ponyact presenteerden. Ik was toen net samen met mijn man, wij presenteerden onze eerste varkensact. Ik heb veel leuke herinneringen aan die tijd. Omdat wij tot de “dierenmensen” van het circus behoorden, trokken wij veel met elkander op. Veel later zijn wij elkaar weer tegengekomen bij Circus Holliday. Het was dan altijd feest, bij Lily vond je altijd een kleine brutale chimpansekleuter in huis en stond de spaghetti altijd klaar. Nu heeft de familie alweer jaren een eigen circus en zijn ze momenteel in België op tournee. Lokeren was de plaats waar ik de familievoorstelling bezocht.

Spreekstalmeester Melvin Velting
Pony’s Paarden Exotentableux gepresenteerd door Emiliano Iarz
Pisteclown Remo
Ringtrapeze miss Eliza
Rola rola junior Maximilliano
Dressuur Linda en Valentina
Illusionistenshow Melvin Velting & assistent Bogdan en Elisa
Het was geen groots programma, maar gezellig, vlot met de lach op de juiste plek. Toch anderhalf uur voorstelling waar ik mij zeker niet verveeld heb. Tot de volgende keer.