Binnenland
25 juni 2024

Groot Kerstcircus Den Haag maakt artiesten bekend en start 6 maanden voor Kerst de verkoop

Het is exact zes maanden voor kerst en vandaag start de voorverkoop van Groot Kerstcircus Den Haag. De producenten hebben dat zojuist bekend gemaakt. Nooit eerder waren tickets voor deze familieshow al voor de zomer verkrijgbaar.

“De grote vraag naar tickets heeft ons doen besluiten om nu al kaarten beschikbaar te maken”, zegt woordvoerder Sandor Donnert. Het evenement vindt plaats op het Malieveld van 21 december tot en met 5 januari. Er worden meer dan 20.000 bezoekers verwacht.

Groot Kerstcircus Den Haag is inmiddels meer dan 25 jaar te zien op het Malieveld. Daarmee behoort het tot de oudste en grootste kerstcircussen in Nederland. “Ieder jaar brengen we een volledig nieuwe show. Consumenten maken er een traditie van om elke kerstvakantie onze voorstelling te bezoeken. Via social media komen nu al tientallen verzoeken binnen om kaarten te kunnen bestellen. Daarom hebben we besloten om de nieuwe website en de voorverkoop al voor de zomer te lanceren. Zeker voor de populaire kerstdagen willen mensen al vroeg tickets bestellen.”

Donnert belooft een volledig nieuwe show die dit keer als thema ‘Alles in Wonderland’ heeft meegekregen.

Sprookjesachtig

De benadering van de voorstelling is dit keer uitgesproken theatraal. “We moeten met de tijd meegaan”, vervolgt Donnert. ,”Dat betekent dat niet alleen de acts zelf belangrijk zijn. Dat geldt ook voor de manier waarop een voorstelling gepresenteerd wordt.”

Alles in Wonderland is losjes geïnspireerd op het beroemde sprookje Alice in Wonderland. De Italiaanse illusionist Alexandra Saabel neemt het publiek mee in een wondere wereld waar hazen jongleren, feeën zich bewijzen als balanceerkunstenaars en rupsen zich ontpoppen tot luchtacrobaten.

“Het thema is vooral een kapstok waar we de show – geschikt voor volwassenen en kinderen – aan ophangen. Er wordt geen verhaal verteld maar de sfeer, kostuums, belichting en muziek zijn sprookjesachtig. Dat past bij uitstek bij de kerstvakantie. En natuurlijk speelt sensatie weer een hoofdrol, zegt Donnert.

De artiesten

Groot Kerstcircus Den Haag maakt alvast een groot deel van de artiesten bekend. Op een later moment volgen er nog een aantal acts:

  • Alexandra Saabel – Magie
  • Anna Demeter – Cloud swing
  • Bilby – Comedy
  • Ilja Smyslov – Bouncing balls
  • Floor Bosman – Zangeres
  • Yahav Sadar – Cyr wheel
  • Saabel Family – Honden
  • Ruslan Islamov – Strapaten
  • Laido Dittmar – Jongleur
  • Jennifer Saabel – Antipode

Groot Kerstcircus Den Haag is van 21 december tot en met 5 januari te zien in een theatertent op het Malieveld.
Meer informatie vind je op deze pagina.