Aan het begin van deze zomer, vanaf 21 juni, herneemt Great Catch zijn tournee. Dit originele programma bundelt het werk van jonge circusmakers. Bekende circustechnieken als trapeze, jongleren, acrobatie en chinese pole komen aan bod in een verrassende mix met hedendaags theater. Great Catch reist tussen 21 juni en 1 juli langs zes Nederlandse theaters: Maaspodium (Rotterdan), TAQA Theater De Vest (Alkmaar), De Blauwe Kei (Veghel), Theater de Krakeling (Amsterdam), Musis & Stadstheater (Arnhem) en Zwolse Theaters / Odeon (Zwolle).

In maart beleefde het programma al zijn online première. Nadat een groot deel van de uitgebreide tournee kwam te vervallen, kunnen de artiesten nu weer de vlakke vloer op. Ze staan dan ook te popelen om hun combinatieprogramma te laten zien aan jong en oud. In augustus en september is Great Catch ook nog te zien op Festival Boulevard in ’s-Hertogenbosch en in Theater De kleine Willem in Enschede.

GREAT CATCH – FRESH TASTE OF CIRCUS

De titel zegt het al: Great Catch is een geweldige vangst. In Nederland is een nieuwe generatie circusartiesten opgestaan die niet alleen fantastische circusskills heeft, maar daar ook nog grappige, ontroerende en persoonlijke circusvoorstellingen mee maakt. In Great Catch worden circusmakers in een verrassend combinatieprogramma voorgesteld aan het publiek. De Circuscoalitie, een samenwerkingsverband van circusinitiatieven in Nederland, selecteerde drie korte originele producties van fris circustalent: La Campistany, Liza van Brakel en TeaTime Company.

DE ARTIESTEN

La Campistany

Circuspersoonlijkheid Júlia Campistany vond in circus en trapeze de perfecte balans tussen lichaamsexpressie, muziek en taal. De persoonlijke act It happens… is een fysieke metafoor voor de perfect imperfecte menselijke conditie: als alles goed lijkt te zijn, heb je waarschijnlijk iets over het hoofd gezien, niets is perfect, niemand is perfect, it happens …

Liza van Brakel

Liza van Brakel valt op met haar eigen stijl waarin ze jongleren, vloeracrobatiek en dans combineert. Geïnspireerd door de lockdown periode die ze op haar kamer doorbracht, maakte ze voor Great Catch een poëtische jongleervoorstelling. Een creatie over de nieuwsgierigheid naar eenvoud en tegelijkertijd een ode aan alles wat mogelijk is.

TeaTime Company

Het trio TeaTime Company vermengt de diverse achtergronden van de artiesten tot een opvallende nieuwe discipline met ‘stokken’ die ze als jongleerobject, Chinese paal en danspartner gebruiken. Hun energieke debuutvoorstelling Stick-Stok speelt verfrissend met het menselijk verlangen om te ontdekken.

SPEELLIJST

21.06     Maaspodium                     19:00 & 21:15      Rotterdam

23.06     TAQA Theater De Vest      19:30                   Alkmaar

26.06     Theater De Blauwe Kei      19:30                   Veghel

27.06     Theater de Krakeling         14:00 & 16:30      Amsterdam

30.06     Musis & Stadstheater       20:00                   Arnhem

1.07       Zwolse Theaters / Odeon 20:00                   Zwolle

29.09     Theater De Kleine Willem 20:30                   Enschede

Great Catch is ook nog te zien op Festival Boulevard in augustus.

EK_2021_VVNL_500X500

Ticketmaster