25 september 2020

GREAT CATCH

De titel zegt het al: Great Catch is een geweldige vangst. In Nederland is een nieuwe generatie circusartiesten opgestaan die niet alleen fantastische skills heeft, maar daar ook nog grappige, ontroerende en persoonlijke circusvoorstellingen mee maakt. De Circuscoalitie, bestaande uit verschillende organisaties die zich inzetten voor de ontwikkeling van het hedendaagse circus, presenteert een nieuw initiatief. In Great Catch worden circusmakers in een verrassend combinatieprogramma voorgesteld aan het publiek. De Circuscoalitie selecteerde drie korte originele producties van fris circustalent die samen langs de Nederlandse theaters touren.

Try-out: 19 oktober tijdens Festival Circolo in Tilburg

Première: 18 februari in Korzo in Den Haag met aansluitend een tournee t/m mei 2021

In het hedendaagse circus worden circustechnieken vervlochten met toneel, dans en urban arts om te komen tot een nieuwe vorm van podiumkunst. In plaats van losse acts wordt het publiek verrast met voorstellingen. Op eigenzinnige wijze worden de technische skills en het vertellen van verhalen gecombineerd waardoor de voorstellingen zowel verdieping als vermaak bieden. Het is een genre dat bij uitstek nieuw publiek aan kunst verbindt. – de Circuscoalitie

DE ARTIESTEN

TeaTime Company, Liza van Brakel en Júlia Campistany zijn niet alleen getalenteerde circusartiesten, maar benaderen circus op een geheel eigen en nieuwe manier. Hierdoor maken ze verrassende eigenzinnige voorstellingen. Ze hebben al veel ervaring met straatfestivals en weten het publiek in no time bij de kladden te grijpen.

La Campistany

Circuspersoonlijkheid Júlia Campistany onderscheidt zich door haar humoristische stijl op de trapeze. Met het persoonlijke stuk It Happens geeft ze een ontwapenende kijk in het leven van een trapezeartiest waarbij niet alles gaat zoals ze wil.

Liza van Brakel

Liza van Brakel jongleert zonder te jongleren. Dit jonge talent ontwikkelde haar eigen circusvorm ‘jugglobatics’, waarin ze jongleren, vloeracrobatiek, dans en (haar eigen) muziek combineert. Haar act zoekt de dialoog op tussen de verschillende disciplines.

TeaTime Company

Het trio TeaTime Company vermengt de diverse achtergronden van de artiesten tot een opvallende nieuwe discipline met ‘stokken’ die ze als jongleerobject, Chinese paal en dansobject gebruiken. Hun grappige debuutvoorstelling Stick-STOK speelt verfrissend met het menselijk verlangen om te ontdekken en de effecten van die ontdekking.

DE CIRCUSCOALITIE

Great Catch is een initiatief van de Circuscoalitie. De partners zijn MAAS theater en dans, Circusstad Festival Rotterdam, Korzo, TENT en Festival Circolo in samenwerking met de theaterbureaus HH Producties en Buro Piket en de opleidingen Codarts en Fontys. Met deze samenwerking willen ze bijdragen aan een goed klimaat voor de creatie en presentatie van circus in Nederland. De Circuscoalitie zet in op het stimuleren van talent, speelplekken en publiek voor circus.