3 februari 2023

Giffords Circus in 2023: ‘Les Enfants du Paradis’ met topartiesten

We steken het water over. In het Verenigd Koninkrijk kondigt Giffords Circus hun nieuwe productie voor 2023 aan! De naam van de nieuwe voorstelling: ‘Les Enfants du Paradis’. Geïnspireerd op de Franse Romantiek uit de 19de Eeuw, in een setting die verwijst naar de Parijse theaters van weleer.

Giffords laat weten dat het een uitbundige show wordt. Met als kern de romantiek, biedt het voorstellingsverhaal een speelse context voor de meest intrigerende, opwindende en mooie acts ooit verschenen in het Giffords-decor.

Les Enfants du Paradis start op 6 april 2023 in Fennells Farm te Stroud, de ‘home town’ van het circus. Daarna gaat de voorstelling op tournee naar dertien locaties in de UK.

Giffords Circus weet met een unieke signatuur een mix te maken van klassiek circus met theatrale invloeden in een bijzondere setting. Al binnenkort gaan artiesten en crew aan de slag in een ruime creatieperiode, om op 6 april een nieuwe voorstelling te presenteren.

Artiesten
Een voorstelling met artiestennamen die – alleen al op papier – zéér veel beloven:

  • Tweedy the clown: nieuwe komische invullingen.
  • Antony Cesar: acrobatisch talent aan de strapaten. Antony – nu nog te zien in het Parijse Cirque d’Hiver Bouglione – is de zoon van het artiestenduo Pat Bradford & Kate. Zijn moeder is de Giffords-choreograaf.
  • Sergi Buka: illusionist en schaduwkunstenaar.
  • The Skating Medini: high-speed rolschaatsact.
  • Amanda Sandow: pony’s in vrijheidsdressuur.
  • The Luna Girls: luchthoepel.
  • Romy en Alex Michael: voetjonglage en luchtacrobatiek.
  • Ethio-selam Troupe: opwindende Ethiopische groepsacrobatiek.

De voorstellingsthematiek, de visual, de line up met artiesten én de ervaringen met Giffords Circus vormen samen één tip: boek een lekker weekend naar Engeland en ga genieten van Les Enfants du Paradis!

Tickets en info vind je in deze link.

Visual: Giffords Circus
Foto: Dominique Secher