1 juli 2021

Genomineerden BNG Bank Circusprijs 2021 bekend!

Het BNG Cultuurfonds en Circuspunt, het Nederlandse circusplatform, reiken sinds 2012 de BNG Bank Circusprijs uit. Deze prijs gaat naar een van de meest talentvolle afstudeeracts van de circusopleiding Codarts Circus Arts te Rotterdam of Fontys Academy for Circus and Perfomance Art (ACaPA) te Tilburg.

Na de persoonlijke presentaties in juni 2021 heeft de jury vier acts genomineerd en die treden op zondag 31 oktober op tijdens Festival Circolo. Na deze optredens wordt de definitieve winnaar van de BNG Bank Circusprijs gekozen en de prijs uitgereikt. Een vierkoppige jury heeft alle afstudeer-acts van de opleidingen bekeken en beoordeeld. Op basis daarvan hebben zij vier acts genomineerd. De vier genomineerden krijgen de mogelijkheid hun act in de zomermaanden verder te ontwikkelen. De uiteindelijke winnaar ontvangt een cheque van € 5.000.

NOMINATIES

De vier genomineerden in willekeurige volgorde zijn:

Raff Pringuet (Codarts- Rotterdam) – Acro-Juggling

Cecilia Rosso (ACaPA- Tilburg) – Aerial Straps

Cie. Laiaiona (Codarts- Rotterdam) – Icarian Games & Hand to Hand

Melody Nolan (Codarts- Rotterdam) – Hand Balancing

De genomineerden onderscheiden zich door een originele, vernieuwende aanpak van hun discipline en een uitstekende technische beheersing.

BNG BANK CIRCUSPRIJS

De BNG Bank circusprijs is in het leven geroepen om aanstormend circustalent te stimuleren én te ondersteunen zodat ze zich verder ontwikkelen. Voorgaande winnaars van de BNG Bank Circusprijs: 2017 Familiar Faces (acrobatiek), 2018 David Eisele (diabolo) 2019 Knot on Hands (acrobatiek). In 2020 kon de finale geen doorgang vinden en werd de prijs verdeeld over 4 de genomineerden.

JURY

De jury van de BNG Bank Circusprijs 2021 bestaat uit:

  • Hanneke Meijers (directeur/bestuurder Tent Circustheaterproducties)
  • Jonas van Soom (artistieke staf festival Cirkl / Cirklabo Leuven België)
  • Arlette Hanson (Directeur Arlette Hanson Wintercircus/ bestuurslid Circuspunt)
  • Marc Eysink Smeets (directeur/bestuurder Festival Circolo – bestuurslid Circuspunt

UITREIKING

De uitreiking van de BNG Bank Circusprijs vindt plaats op zondag 31 oktober 2021 tijdens Festival Circolo in Tilburg.