Tekst en foto’s Fred Niessen

In Bonn wordt een klein jubileum gevierd, namelijk 15 jaar Bonner Weihnachts circus. Voor deze gelegenheid is de directie: Manuel Fischer de samenwerking aangegaan met Louis Knie junior die zijn eigen programma kon presenteren in deze jubileumshow.

Een overweldigende kerstsfeer van lampjes en een uitgebreid aanbod van eet en drink gelegenheden. Even lijkt het er op of de finale avond van het WK voetbal het bezoekers aantal gaat parten spelen, maar op deze avond is de voorstelling toch voor ruim 50 % bezet.  Het licht en geluid is van grote klasse en slechts twee muzikanten die het orkest vormen, het zijn Manfred Huber die het slagwerk verzorgd en Tino Aeby het muzikale multitalent die gitaar, trompet percussie voor zijn rekening neemt. Wat deze twee muzikanten teweeg brengen klinkt echt als een live orkest. The Dollys Power Dancers     (7 dames) openen het programma met poëtische dans en acrobatiek.
Jimmy Folco heeft voor zijn nummer de medewerking nodig van een viertal jonge gasten uit het publiek waarmee een variant op de stoelendans wordt uitgevoerd en de verliezer van elke ronde de piste wordt uitgemept. Vanessa Berousek (dochter van de snelste jongleur te wereld) brengt een ritmische bal jong lage met een enorme lichaamsbeheersing weet ze haar act zelfverzekerd te presenteren.
Het honden nummer van Nicole Berousek laat je op het puntje van de stoel zitten. In een leuk en vlot kostuum presenteert zij een mix van 6 middelgrote viervoeters die vrij en ongedwongen hun talent vertonen. The Dollys Power Dancers leiden het Aerial Silk nummer van Sofia in met een indrukwekkend ballet.

Vanuit de groep ballet dansers verschijnt Sofia met een viool die ze mee de lucht in neemt. In een spagaat aan de doeken bespeelt ze op behendig de viool. Jammer dat haar tweede act: het waterbowl nummer, wat wel in het programma was opgenomen, niet vertoont werd. Ook het Duo Illuminous (Rollerskates) kwam zonder vermelding van rede te vervallen. Jimmy Folco bracht zijn film act met medewerking van bereidwillig publiek. Dan de stijlvolle rijkunst van Nicole Berousek op een edele Fries, een dame van het ballet loopt/danst synchroon mee met paard en ruiter. De paardenvrijheid van Louis Knie is dit keer van bescheiden omvang. Met de vijf witte Araber hengsten blijft het zeker een imposant schouwspel en lopen de paarden gewillig hun figuren wat ze afsluiten met hoog steiger werk. Dan is het tijd voor 20 minuten pauze.
Een uitzonderlijk mooie combinatie van Hula Hoop en dans, die zich in de piste  afspeelt. Nicole Berousek weet deze discipline  artistiek extra glans te geven.
Jimmy Folco met een reprise en presenteert zich als sterke man en boeienkoning. The White Angles leveren een spektakel stuk op lange loper met Salto’s en Pirouetten hun naam doet het al vermoeden, als engelen staan ze in de piste.  Danny Luftman, een Portugees die spectaculair met Boemerang werkt en zelfs een wereld record op zijn naam heeft staan om vijf boemerangs gelijktijdig in de lucht te houden. Met zijn  Italiaanse afkomst koketteert Jimmy Folco graag, met het lied Bella Ciao kreeg hij het publiek mee. Ondertussen werd het luchtkussen opgeblazen voor de Freestyle Moto Cross act van de vijf Engelse waaghalzen die spectaculaire sprongen door de lucht met hun motoren maakte. Met het ballet en alle artiesten werd er afscheid genomen van een zeer sfeervolle voorstelling. www.Bonner-Weihnachtscircus.deVoormeerfoto

Meer foto’s zoals gebruikelijk weer te zien op de Facebook Pagina van Fred Niessen