Op 12 september kondigde het Europa Park aan dat dierentrainer Sonni Frankello deel zou uitmaken van het winterprogramma dat van 25 november tot 7 januari het winterpretpark organiseert. Eind november werd anders beslist onder grote druk. Sonni werd van het programma geschrapt.

tip Herman Tetteroo.

NapPas

De in Duitsland heel actieve actiegroep PETA startte een indringende campagne tegen het optreden van de Afrikaanse olifanten in het kerstcircus op het park, waardoor de leiding van het Europapark zwichtte. In Duitsland voert de PETA al jarenlang nietsontziende acties met verhalen over zielige en mishandelde circusdieren, de aanhang groeit, ondanks vele veroordelingen, o.a. waarbij PETA er zelfs niet voor schuwt de holocaust te gebruiken om vergelijkingen te maken tussen joden in concentratiekampen en dieren in het circus. 
Frankello vond na de plotselinge verandering van het programma van het Europapark werk in het Offenburger Weihnachtcircus, van Charles Knie. De laatste laat zich vooral niet intimideren door PETA en voert een duidelijke campagne tegen alle aantijgingen.