De Italiaanse filmster Gina Lollobrigida is op 95-jarige leeftijd overleden. Gina was in de jaren ’50 en ’60 een van de grote Hollywood-sterren. Ze ontpopte zich toen dan ook tot dé concurrente van Marilyn Monroe.

Lollobrigida schitterde decennialang op het witte doek. Aan de zijde van onder andere Frank Sinatra en Humphrey Bogart.

Trapeze
Ook was ze met Tony Curtis en Burt Lancaster te zien in de tragikomedie ‘Trapeze’. Deze film – opgenomen in het gebouw van het Parijse ‘Cirque d’Hiver’ – vertelt het verhaal van een voormalige trapeze-artiest die ooit de ster van het circus was, maar na een ongeval niet meer zijn trapezewerk kon doen. Wanneer een jonge trapeze-artiest hem benadert, traint hij hem richting de uitvoering van de drievoudige salto mortale. De film was wereldwijd een grote hit.

Na Trapeze was Lollobrigida in nog circa dertig filmproducties te zien. In 2018 kreeg ze een ster op de Hollywood Walk of Fame, voor haar rijke filmcarrière.

Naast acteren ambieerde Gina een politieke carrière. Zo stelde ze zich in 2022 op 95-jarige leeftijd kandidaat als senator bij de Italiaanse parlementsverkiezingen. Ze liet destijds weten dat ‘Italië er slecht aan toe was en dat ze iets goeds en positiefs voor het land wilde doen’. In datzelfde Italië overleed ze in Rome op 16 januari 2023.