FAY AUX LOGES –  FRANKRIJK – Van 12 tot en met 14 maart kunnen circus en magic liefhebbers weer genieten van het Festival des Stars de la Magie et des Etoiles du Cirque. In intieme setting in een van de meest pittoreske dorpjes in Frankrijk met zo’n 4000 inwoners wordt in Dorpshuis het interessante festival georganiseerd. “Het festival hoopt net als vorige jaren op zo’n 1200 bezoekers in 3 dagen en wil hiermee afscheid nemen van het nachtmerriejaar 2020!

Een van de deelnemers uit Nederland is de getalenteerde jongleur Daniel Doornkamp, die dit festival als een echt avontuur beschouwt, de allereerste keer dat hij in Frankrijk zijn kunsten zal vertonen. De Nederlandse illusionist Alfredo Lorenzo Beautour is hem in eerdere edities van dit festival al voorgegaan.

Organisator Roger Marcello vertelt met enthousiasme over dit initiatief. “Dit festival werd in 2014 opgericht door de onafhankelijke internationale vereniging Mental Arts Magie, waarvan ik voorzitter ben sinds de oprichting in 2013. De leden zijn gevestigd in Frankrijk, België, Luxemburg, in Zwitserland, het Prinsdom Monaco, Marokko en Canada”.

Hij vervolgt met trots: “De eerste twee edities van het Festival (2014 en 2015) werden georganiseerd in Saint-Jean de Braye (stad nabij Fay aux Loges) in de circustent Alexis en Anargul Gruss. In 2016 hebben we een partnerschap verworven met de gemeente Fay aux Loges, het hoofdkantoor van de vereniging Mental Arts Magie. Sinds 2016 wordt het festival elk jaar georganiseerd in het Dorpshuis van dit kleine stadje in Loiret.

Welke voorstellingen van dit festival zijn voor ons het meest interessant?
In de loop van de tijd is ons festival erg populair geworden met sterke momenten van delen en gezelligheid tussen artiesten en het publiek met een fantastische Meet en Greet. Het Prestige Gala op zaterdagavond met de uitreiking van de Gold Trophy blijft het hoogtepunt van elke editie. Internationale artiesten treden daar op. Hierin ook de prijsuitreikingen zoals de drie gouden trofeeën van het jaar. De Gala’s van de International Gold Trophy Challenge en het Closing Gala zijn ook elk jaar langverwachte momenten door het groeiende publiek.

Waar ben je trots op?
“Onze trots is dat we vandaag grote internationale bekendheid hebben gegeven aan dit prachtige evenement en aan het kleine stadje Fay aux Loges. Om gerenommeerde artiesten uit verschillende landen van de wereld te mogen verwelkomen, of het nu goochelaars of circusartiesten zijn. Eveneens is het fantastisch om te kunnen rekenen op een toenemend aantal toehoorders die uit verschillende streken van Frankrijk komen en verbaasd en verwonderd ons festival weer verlaten”.

Waarom is jullie festival zo uniek?

“Ons festival is een uniek evenement in Frankrijk en zeker in Europa, want voor zover wij weten is er geen ander festival dat in deze vorm bestaat en dat in een zeer vriendelijke geest een groot aantal goochelkunstenaars kan samenbrengen. Mentalisten en circusartiesten, amateurs of professionals (er zullen er 43 zijn voor de editie van 2021). De Gold Trophy Challenge met de beeltenissen van ROBERTHOUDIN voor goochelaars en Achille ZAVATTA, een van de beste clowns ter wereld, voor circusartiesten wordt erkend door professionals op het gebied van entertainment en evenementen.

Wat verwachten jullie van dit festival
Roger Marcello: “Onze verwachtingen voor de 8e editie van Festival 2021?  Onze eerste verwachting, vanwege de wereldwijde gezondheidscrisis, is dat we gemachtigd zullen zijn om het in goede omstandigheden te organiseren, Daniel DOORNKAMP en alle artiesten die gepland waren voor de verschillende gala’s te kunnen verwelkomen en elk jaar een groot publiek, om ze te verbazen, om ze te laten dromen zodat ze vertrekken met sterretjes in hun ogen en zodat we dit nachtmerriejaar allemaal kunnen vergeten met COVID 19”.

Vanaf nu is op de Facebookpagina en de website van dit festival tot en met 5 december veel te zien. Regelmatig worden hier nieuwe artiesten onthuld, elk van de 43 artiesten zal worden geïntroduceerd en dan wordt ook bekend gemaakt in welke show deze artiest te zien zal zijn.  Volgers van de Facebook pagina kunnen alvast voor genieten van de 8e editie van Festival des Stars de la Magie et des Etoiles, met de hoop dat de gezondheidscrisis het festival niet in de weg zal zitten.

U kunt uw plaatsen online boeken door hier te klikken

Bij eventuele uitstel of afstel van het evenement blijven de aangekochte tickets geldig (zie de algemene verkoopvoorwaarden van onze ticketverkoop) 

Nederlandse inbreng komt van Daniel Doornkamp
TicketmasterBol.com AlgemeenBol.com Algemeen