14 maart 2022

Februari/maartnummer van Circusmagazine De Piste uit!

Februari/maartnummer van Circusmagazine De Piste uit!

Een dezer dagen gaat het nieuwe Februari/Maartnummer van Circusmagazine De Piste naar zijn lezers. Deze rijk geïllustreerde uitgave biedt een heel gevarieerd palet aan onderwerpen. Om te beginnen een uitgebreid verslag in woord en beeld van de jubileum-editie van het Festival Internacional del Circ Elefant d’ Or in Girona. Daarnaast recensies van het in België reizende Circus Stromboli, het nieuwe winterprogramma van Circus Krone in München, het 6e Mondoclowns Festival in het Franse Marmande, het Circusfestival Hilversum waar Nederlands talent domineerde, en een vooraankondiging van het Circusstad Gala in Rotterdam.

Bijzonder is het verhaal over bijgeloof in het circus. Daarover spreken zich onder meer Robert Ronday, Maurice Veldkamp en de Vlaamse Gwendolien Sabbe en Vicky Pompe uit. In een interview met arbeidssocioloog Fabian Dekker komen o.a. de veerkracht en passie van mensen die in het Nederlandse circusveld werkzaam zijn aan de orde. En verder geeft Mike Leegwater aan waarom hij denkt dat de geplande terugkeer van Ringling in de USA kansloos is.

Uniek zijn zonder meer de fotoseries die Marina Marinkovic, als afstudeerproject voor de Fotoschool Amsterdam, van een negental circusvrienden maakte. De eerste aflevering ‘draait’ om Hein Bekenkamp, zoon van één van de oprichters van de Club van Circusvrienden. En natuurlijk wordt de circushistorie niet vergeten: Dick H. Vrieling deelt weer nieuwe Boltini-belevenissen met de Piste-lezers.

Tot slot ronden de rubrieken Circotheek en Circusnieuws dit voorjaarsnummer af.

Nieuwsgiering geworden? Vraag dan een proefnummer aan of neem direct een abonnement via freddel@ziggo.nl