Op het gevaar af dat Circusweb voortaan Circus- en Variétéweb moet worden genoemd toch maar een artikel over de jubileumshow van Släpstick die de komende tijd in de Nederlandse theaters te zien is.

Släpstick ontstond in 1997 onder de naam Wëreldbänd en dankzij de vele buitenlandse successen is in 2019 gekozen voor de naam Släpstick: Ro Krauss, Willem van Baarsen, Rogier Bosman en Sanne van Delft ontmoeten elkaar tijdens hun studie aan het conservatorium en besluiten een band op te richten met gevoel voor humor en zin in muzikale avonturen later werd het een vijfmansband met Jon Bittman. De Wëreldbänd werd indertijd geregisseerd door Karel de Rooij, die de band indertijd dé waardige opvolger noemde van Mini en Maxi.

Dit seizoen beleven ze hun 25-jarig jubileum. De voorstelling heeft daarom de vorm van een feest in de stijl van de jaren ’20. Vandaar dat de band dit jaar een jubileumvoorstelling geeft onder de naam The Roaring Twenties. De recensies zijn echt grandioos, de voorstelling is bekroond met vijf sterren!

Met ‘variété op lachwekkend hoog niveau’ toerde Släpstick de afgelopen jaren niet alleen in Nederland maar ook in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, België en Nieuw-Zeeland. Släpstick won meerdere (inter)nationale prijzen zoals de Johan Kaartprijs (NL), Comedy Award Moers (D) en The Spirit Of The Fringe Award (UK).

NIEUWE SHOW: THE ROARING TWENTIES

The Roaring Twenties is een grandioos uitgevoerde choreografie.

NRC Handelsblad *****

 

“De muzikale clownerie Släpstick is van absolute wereldklasse”.

De Telegraaf ****1/2

 

“Släpstick biedt vermaak op wereldniveau.”

Algemeen Dagblad ****

Släpstick is dus een waar feest met een ode aan de stomme film. Voor de bezoekers een uitnodiging om ook in feestkleding naar het theater te komen in Amsterdam en Den Haag voordat ze weer staat te schitteren in het buitenland.