Internationaal Circusfestival: 2017

 

NapPas

ENSCHEDE – Het Circusfestival in Enschede wordt overgenomen door Lasse Norager uit Denemarken en Calle Jernström uit Finland.

Lasse Norager (Kristiansand Dyrepark en Sirkus Jesper) en Calle Jernström (Sirkus Finlandia) verwierven om het beroemde achtdaagse circusfestival van Enschede te gaan organiseren. Om meer bezoekers te trekken gaan de entreeprijzen drastisch omlaag

Het Circusfestival zal van 22 tot en met 29 december worden georganiseerd. De circusattributen van Sirkus Finlandia worden in zes opleggers meegenomen uit Helsinki, tribunes, licht, geluid en decor materiaal.

Jernström reist op dit moment met zijn Sirkus Finlandia door Finland. Artiesten uit deze show, de Tsjechische jongleur Mario Berousek, de Braziliaanse motorrijders Diorios met hun stalen kogel en de Russische Julia Tchakanova (hondendressuur) zullen mogelijk in het festival optreden.

Norager werd op zijn 16 al clown, jongleur en goochelaar bij Circus Regal. Later kwam hij Finlandia tegen. Daar ontmoette hij de Finse Tiina Myllykangas. Samen vormen ze nu het succesvolle clownsduo Bonbon & Tiina. Hun act als badmintonspelers is in de circuswereld een begrip. Ze werkten er mee in beroemde circussen als Krone, Benneweis en Merano.

De clownsact van Bonbon & Tina is één van de onderdelen op het komende Circusfestival van Enschede. Er komen meer middagshows en drie avondshows. Op de kerstdagen (25 en 26 december) treden de artiesten zowel om 13.00 als 16.15 uur op. De kaartverkoop begint volgende week.

https://www.youtube.com/watch?v=VaFqAN9VZmw

circusfestival annelcircusfestival artiestcircusfestivalenschedeAl 21 jaar een begrip in de internationale circuswereld. Een keur van internationale topartiesten strijden om de Gouden Artiest. Aanstormende talenten evenals gelauwerde acts uit de gehele wereld zullen u, ook dit jaar weer, versteld doen staan. Alle ingrediënten voor een geweldige middag of avond zijn aanwezig voor jong en oud. Acrobatische toeren met menselijke piramides, artiesten zonder hoogtevrees, jongleurs en energieke clowns vormen de basis van het circus. Kortom, spanning, sensatie maar natuurlijk ook de lach.

Het Internationaal Circusfestival wordt ook nu weer gehouden in de Go Planet Expo Hall naast het stadion van FC Twente.

Het zicht op de piste bij de 15 voorstellingen is uitstekend en niet gehinderd door tentpalen of lichtmasten. U kunt van 24 tot en met 30 december 2016 weer volop genieten van het 21e Internationale Circusfestival met optredens van de beste circusacts ter wereld.

Commentaar via Facebook
1832 totaal aantal bezoekers 3 bezoekers vandaag