De show van Circus Salto wordt per jaar interessanter. Een circus met pit dat ieder jaar weer met een nieuwe productie komt.
tobitenjasmijnnijmegenZo heeft Salto dit jaar  Jasmijn ingehuurd, die zowel solo als als duo mooie acts kunnen laten zien. Jasmijn Rubingh was al eerder bij Salto te zien met compleet andere acts. Clown Sander zorgt voor spektakel met zijn 3,5 meter lange tijgerpython.
Een veelbelovende ster met internationale carrière en zeer veel gewonnen circusprijzen is Michael Betrian, die met zijn diabolo de halve wereld heeft veroverd. Michael kiest er dit jaar voor om eens in Nederland te blijven en zal naar verwachting een ware publiekstrekker worden.
Clown Sander en Charlie!Sierlijke pauwstaartduiven in een sprookjesachtige act. Met veel liefde en geduld is een act ontstaan met deze eigenzinnige dieren.
Clown Dani is ook al jaren een publiekslieveling, in veel circussen te zien geweest. HIj vormt samen met Sander op verrassende wijze de rode draad van de voorstelling.
Circus Salto biedt jong talent graag de mogelijkheden om zich te ontwikkelen. De jeugdige Tara (17 jaar) trad vorig jaar op als grond-acrobate, maar dit jaar is ze te zien met een eigen lucht-act. Ook is ze de assistente van Sander bij zijn magic-act. Geniet van het enthousiasme van Tara!
Circusdirecteur/eigenaar Sander Balk zelf is uiteraard present met magische goocheltrucs en een hilarische buikspreekact met zijn grote vriend: de vogel Charlie. Uiteraard treedt hij in de show ook op als zijn alter ego …Clown Sander. Sander raakte als kind in de ban van het circus en meer dan 15 jaar werkzaam te zijn geweest bij verschillende circus- en showproducties startte hij zijn eigen circus. Een kinderdroom werd werkelijkheid.
De losse acts worden samengebracht tot een voorstelling die zich kenmerkt door veel variatie en interactie tussen publiek en artiesten. De verbluffende acts in combinatie met veel humor maken de voorstelling geschikt voor de hele familie!

 

salto2salto3salto1

 

 

 

 

Hij presenteert onder andere zijn hilarische buikspreekact met ‘brutale’ vogel Charlie en ‘deftige’ hond Dorus. En als zijn alter-ego Clown Sander zorgt hij voor ontroerende momenten en sprankelende humor!

klik hier voor de website van Circus Salto.


Recensie 2014

Piraterij bij Circus Salto

Het gezelschap van Sander Balk bestond gedurende de zomertournee uit de volgende medewerkers: Anders Kallesoe Jensen  & Kira Paas, Nigel Voets & Joshua Lijfering en Jordy Doornkamp. Het thema van de voorstelling was deze keer: PIRATEN.

De deftige hond Mijnheer Dorus opende na komische verwikkelingen als spreekstalmeester in een samenspraak met buikspreker Sander de voorstelling. Daarna een welkom door de directeur met een verhaal over de grote kist die in de piste  stond. Deze was van Sanders opa geweest, die had vroeger gevaren, en mocht eigenlijk niet worden geopend. Opa was er toch niet dus probeerde hij de kist te openen. Maar het ging niet zonder sleutel. Terwijl Sander gereedschap haalde kwamen er bij toepasselijke muziek piraten onder het tentdoek door gekropen met zwarte vlaggen met een witte piratenkop erop, en een schatkaart waarop misschien was te zien waar de sleutel zou zijn. Zij maakten er onderling ruzie over en de kaart ging aan stukken.

De knokpartij van Nigel & Joshua ging over in een cascadeurs nummer, waarbij zij elkaar op, over en onder de tafel door sleurden en ook salto’s maakten.

Sander probeerde met behulp van een kindje de kapotte kaart weer compleet te maken. Dat vroeg om toverkunsten van Sander en zijn assistent(e). De stukken papier werden in een zakje gedaan, en na een piraten toverspreuk kwam de kaart er heel uit. Op de kaart stond Atlantis vermeld, een stad die lang geleden onder water was verdwenen. De koning van die stad had een mooie dochter genaamd Kira. Zij liet in en aan een boven de piste opgehangen visnet verdienstelijke oefeningen zien zoals wirbels, spreidstanden en abfäller.

Omdat de kinderen iets lekkers hadden verdiend wilde Sander hen op snoepjes trakteren en deed de snoepschaal open, maar…. geen snoepjes! Met assistentie van een kindje als kok en na veel pret werden er gelukkig toch snoepjes uit de schaal gegoocheld.

De piraten Anders en Nigel wilden in de piste vissen en strooiden alvast brood kruimels. Hiermee was directeur Sander niet blij. “ Wie moet die kruimels opruimen? ”. De piraten wezen hem aan en zoals een echte directeur betaamt wist hij raad. Vanachter het gordijn kwamen de Indische loopeenden als schoonmakers. Zij aten het brood op, liepen rondjes, ook met slalom en hoewel er doorheen vliegen niet lukte, gingen zij uiteindelijk toch door de hoepel welke 2 kinderen vasthielden.

Nu kwamen de piraten weer met hengels binnen, maar deze keer werden er uit emmers lekkernijen opgevist en de letters PAUZE.

Na de pauze was Sanders eerste vraag: “ Waar is de sleutel? “. De kinderen wezen naar een mast die in de piste stond opgesteld waar bovenin de sleutel van de schatkist hing. Piraat Anders slaagde er in met veel kunst en vliegwerk deze uit de Chinese mast te halen. Hij kreeg van Sander de opdracht er goed op te passen.

Vanachter het gordijn riep de vogel Charlie dat hij gekke mannetjes had gezien. Sander haalde hem op, vertelde over de piraten en of Charlie Piet Piraat niet van de TV kende. Toen koos de brutale vogel tot groot plezier van iedereen een  Piet Piraat look-alike uit de vaders rond de piste en in een vermakelijke crosstalk, die eindigde met het Piratenlied, werd dat een mooie uitsmijter van Sanders hilarische buiksprekers act.

Anders moest nu de sleutel maar eens aan de directeur geven, maar hij was hem kwijt. Oh, oh wat nu? Gelukkig was Kira zijn redding, zij kwam vanachter het gordijn en toonde met 2 grote tijgerpythons om haar hals de sleutel. Samen met Sander ging zij rond en mochten de kinderen de slangen aaien. Een vrijwilligster mocht zelfs haar moed tonen met een slang om haar hals in de piste.

Nu de sleutel er was kon de kist worden geopend door Anders & Kira in 20’er jaren stijl kostuums. Uit de kist kwam een pathefoon, zo’n platenspeler met grote hoorn die je moest opwinden om een plaat af te spelen. In dit geval de Charleston, en dansend begon het duo aan hun adagio-acrobatiek nummer met fraaie staaltjes van evenwicht. Een nieuwe plaat bleek als intermezzo keiharde Break Dance muziek te spelen, welke bij de kids wel aansloeg. Snel werd er weer oude dansmuziek opgezet en werd het nummer voortgezet met nog moeilijkere trics.

Piraat Nigel Voets keek ook in de kist, helaas was er niets te zien. Maar na de piraten toverspreuk van Sander kwamen er grote gevaarlijke messen uit waarmee hij jongleerde. Dat deed hij na een korte quick change van kostuum ook met 3 tot en met 5 voetballen en in razend tempo tot en met 5 wervelende keulen. Tenslotte wist hij maar liefst 7 balletjes tegelijk in de lucht te houden. Dit alles met assistentie van aangever Joshua.

Terwijl alle artiesten nu in de piste kwamen bleef de grote vraag: “ Waar is de echte schat? “. Sander liet iedereen opstaan, ook de oma’s en opa’s, en al zwaaiend met de handen werd weer de piraten toverspreuk opgezegd. Waarna hij de kist opende en er allerlei glitterkettingen en gouden munten te voorschijn kwamen. Van vreugde maakte de groep een piramide in de piste, zwaaiend met de piratenvlaggen en Kira in de top.

Aan het slot van deze goede voorstelling bedankte Sander licht- en geluidsman Jordy en stelde de artiesten nog eenmaal voor aan de enthousiaste toeschouwers. De artiesten en Sander namen persoonlijk afscheid bij de uitgang van de bezoekers en de kinderen van hen een goudklompje (snoepje) meekregen.

Arnold Balk

Nieuwsgierig naar de agenda van dit circus? Wij vermelden dit uitsluitend op verzoek van de organisatie, of via ticketverkoop of Circusweb tickets.