In de nieuwe piste een verslag van het afscheid van Christel Sembach-Krone (1939 – 2017) en een terugblik op het bijzondere leven van deze bijzondere vrouw. De redactie van de Piste is bij de zomercircussen langs geweest, zoals Moustache, het circus dat uit het Utrechtse jeugdcircusveld van Diedom is ontstaan. Met een prachtig programma waar Circusweb al een paar leuke recensies van heeft gezien.
Natuurlijk kijkt de Piste ook naar het nieuwe circus en is aanwezig bij de talrijke hoogtepunten in de eindexamenshow van de circusacademie Codarts in Rotterdam. Het leuke is dat Piste ook altijd aandacht besteedt aan mooie buitenlandse circussen, zoals het  Zwitserse circus Nock. Hoe gaat het eigenlijk met de Spaanse circuswereld.

NapPas

 

En een historisch relaas over een familie die olifanten liet fietsen en tijgers kon laten paardrijden. De jongste generatie staat nog steeds in de piste. In Arnhem was dit jaar weer Cirque de la Liberté met een meesterlijk openlucht circus aan de Rijn in Arnhem. Verder aandacht voor de nieuwste circusboeken, het leuke festival Oerol, en natuurlijk circusnieuws dat je alleen in de Piste tegenkomt omdat ze bij Circusweb ook niet alles weten. Wie de Piste leest krijgt gedegen achtergrondinformatie van journalisten die heel de wereld afreizen om circusprogramma’s kritisch te bekijken. Je komt er een stuk verder mee. Wil je meer weten over zo’n abonnement, nog geen 5 tientjes per jaar, kijk dan op www.circusvrienden.nl