Kinderen van het Tilburgs jeugdcircus Pinilotta treden op zaterdag 27 januari en zondag 4 februari op bij het Winter Wonder circus in Tilburg. Voor de kleine artiesten is dit een droom die uitkomt. Circusdirecteur Kevin van Geet benaderde hen nadat ze de publieksprijs wonnen bij Circus Got Talent. Iola Töning: “We waren zelf twintig jaar internationaal reizende circusartiesten, nog nooit hebben we meegemaakt dat zulke jonge circustalenten werden uitgenodigd. Dit is echt een heel bijzondere ervaring voor de kinderen, en voor ons.”

 Winnende Chari vari act

NapPas

De kinderen, in de leeftijd van 9 tot 17 jaar, trainen extra hard om de winnende chari vari act naar een nog hoger niveau te tillen. Deze is te zien bij drie voorstellingen:

–       zaterdag 27 januari om 15:00 uur en 19:00 uur

–       zondag 4 februari om 15:00 uur

Circus Pinilotta

Drijvende krachten achter deze groep kinderen, zijn professionele circusartiesten Andre Vylehzhanin en Iola Töning. Zij hebben jarenlange internationale circuservaring. Zo heeft Andre vele jaren met het Russisch staatcircus gereisd. Hij deed ervaring op als fakir, clown, paarden cascadeur (Russische kozakken) en met roofdieren en katachtige. Iola was trapeze artieste, clown en assistent bij verschillende acts. 

 Iola: “Een circusgezegde is: Eenmaal een paar schoenen versleten in de circuspiste, dan wil je nooit meer iets anders. Dat geldt voor ons ook. Het circus zit in ons hart, dat gaat nooit meer weg. Voor ons is er niks mooiers dan die liefde en passie doorgeven aan iedereen, maar vooral aan de jeugd.”

Commentaar via Facebook
1975 totaal aantal bezoekers 3 bezoekers vandaag