NU BIJ DE BINDER:

Driedubbeldikke winter-Piste voor iedere circusliefhebber + exclusief cadeau!

NapPas

Rond Kerstmis is het tijd voor gezelligheid én de extra dikke uitgave van Circusmagazine De Piste. Dit keer is die Piste nog eens extra bijzonder: u krijgt het boekje Het beste van Best cadeau. In deze feestelijke uitgave interviews, achtergrondverhalen, recensies, rubrieken en aandacht voor circushistorie.

In Het beste van Best schreef Dick H. Vrieling een hommage aan Jaap en Rie Best, die hun unieke collectie Friedländer-affiches als eersten in de wereld digitaal hebben ondergebracht. Het boekje, met diverse afbeeldingen van indrukwekkende posters, is een geschenk van de Universiteit van Amsterdam, afdeling Bijzondere Collecties, aan de abonnees van Circusmagazine De Piste.

En verder

INTERVIEWS

In deze Piste vertellen vier circusmensen over hun bijzondere circuservaringen in openhartige interviews. WIM VOS ‘Iedereen in de circuswereld dacht dat het zo’n vaart niet zou lopen. En dus werd er geen enkele actie ondernomen.’ SOESJA PIJLMAN ‘De Vooropleiding van Codarts voorziet in een grote behoefte voor ambitieuze jongeren.’ JAN-WILLEM TE KIEFTE ‘Een circusorkest moet voor artiesten aanvoelen als een maatkostuum.’ HENRI MULLENS ‘De dood van mijn vrouw Valérie bracht mij terug naar het circus. Ik ben een optimist. In het circus leef ik.’

ACHTERGROND

Het rode gordijn van het Wereldkerstcircus in het Koninklijk Theater Carré is opzij geschoven voor een blik achter de schermen. Wist u dat Circusmuseum Paradiso, gehuisvest in echte woonwagens, al 20 jaar bestaat? De eerste circusschool werd 90 jaar geleden in Moskou opgericht. De gevolgen daarvan waren en zijn nog steeds van groot belang voor de ontwikkeling van het circus. In dit laatste nummer mag een Terugblik op het jaar 2017 niet ontbreken. 

RECENSIES

Natuurlijk aandacht voor een nieuw fenomeen: Sinterklaas in de piste. Verder de recensenten onder de indruk van Exploit, de nieuwste show van de familie Bouglione in het Cirque d’Hiver in Parijs en het Circusfestival van Namen. Tenslotte een impressie van Volta, de nieuwste show van Cirque du Soleil.

HISTORIE

In dit Kerstnummer mag historie niet ontbreken. In het verhaal over Boltini’s Koetshuis in Rhenen, komt het creatieve en gedreven karakter van Toni Boltini naar de voorgrond. En wist u dat de exotische naaktdanseres Mata Hari haar carrière is begonnen als amazone in het circus?  Ooit kende Stuttgart, nu de thuishaven van het Weltweihnachtscircus, een echt circusgebouw. Dat blijkt uit een krantenknipsel, afkomstig uit het archief van Willy Hagenbeck. De restanten van het DDR winterkwartier in Hoppegarten zijn ook zomers een bezoekje waard. 

RUBRIEKEN

Veel lezers zoeken als eerste de pagina’s op met het overzicht van de Wintercircussen. Handig voor het plannen van uw bezoeken. In de Miniatuurhoek komen de nieuwste circusmodellen aanbod, terwijl de verse circusboeken in Circotheek staan.

NOG DIT

Nog géén abonnee, maar u wilt wel Het beste van Best cadeau? Geef u dan nu snel op als abonnee bij Fred de Ligt, freddel@ziggo.nl, en u ontvangt alsnog dit unieke geschenk gratis.

Namens alle makers van dit dikke nummer: plezierige leesdagen en een fijne Kerst.

Commentaar via Facebook
673 totaal aantal bezoekers 1 bezoekers vandaag