VANDAAG FELICITEREN  WE:

Adri Lammers, circusvriend in hart en nieren, mag vandaag 74 kaarsjes uitblazen. Namens de redactie van Circusweb van harte gefeliciteerd.

VAN HARTE GEFELICITEERD EN NOG VELE GEZONDE CIRCUSJAREN TOEGEWENST

Drager erespeld van de Stichting Circus Cultuur

Adri Lammers ontving op 24 december 2016 tijdens de 22ste editie van het Wintercircus Apeldoorn  de erespeld van de Stichting Circus Cultuur. Adri draagt al vele jaren bij aan het bevorderen en in stand houden van de circuscultuur in Nederland.

Adri Lammers is een kenner van het circus van het eerste uur. Bijna dagelijks bericht hij via zijn facebook pagina over het circus en duikt hij in zijn rijke archief om herinneringen uit het verleden naar de tijd van vandaag te halen. En niet alleen digitaal is zijn archief te zien. Hij bouwt ook aan een replica van een woonwagen van het bekende Duitse circus Roncalli.

Adri heeft kennis over het circus o.a. opgedaan als voorzitter van de Club van Circusvrienden Nederland en als voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Circus Onderneming. Ook in het samenwerkingsverband van de Stichting Circus Cultuur speelde hij een belangrijke rol. Naast de bestuurlijke functies stond hij ook in de piste en was hij gastheer en spreekstalmeester in het wintercircus van zijn woonplaats Apeldoorn.

Adri heeft in zijn werk de kracht en charme van het circus steeds op de voorgrond gezet. In de Stentor zei hij daarover: “Het circus is puur: er is geen ruimte voor veinzen, voor bluf. Je levert een prestatie, daarin leg je enorm veel van jezelf, anders kan het niet, en dat is heel zichtbaar. Heel echt. Dat vind ik mooi, dat raakt me.”.

Verjaardag? Tip de redactie


 

 

Bol.comBol.com AlgemeenBol.com Algemeen