12 december 2015

Don Bosco-Oudenbosch

Jeugdcircus Don Bosco

Jeugdcircus Don Bosco uit Oudenbosch is opgericht in 1956 en in al die jaren hebben enthousiaste vrijwilligers kinderen van 4 tot 18 jaar getraind en opgeleid tot amateurcircusartiesten. Met onze artiesten verzorgen we optredens in binnen- en buitenland. Het oefenen van de verschillende circusnummers vind plaats op doordeweekse avonden. Iedere avond wordt een bepaalde act of oefening getraind in ons eigen circusgebouw aan de Hellemonsstraat in Oudenbosch (achter de basiliek).

Bij dit circus kun je naast de gangbare circuskunsten niet alledaagse circuskunsten leren, zoals goochelen, een fakir act, wisseltruc, clownerie, en illusionisme. Ieder seizoen wordt afgesloten met een voorstelling waarin familie, vrienden enz. kunnen genieten van de geleerde acts.

Geschiedenis

De Italiaanse priester Giovanni Bosco (1818-1888) wilde verbetering brengen in de situatie van achtergestelde jongeren. In 1859 richtte hij een congregatie op met het idee “doen wat goed is´. Wereldwijd zijn er mensen in de voetsporen van “Don Bosco” getreden. Zo ook broeder Gangulfus en Kapellaan Kloeg. Zij begonnen in 1956 een jeugdcircus om de “badraven” (kwajongens, belhamels) van de straat te houden en enig houvast te bieden.

Vrijwilligers

Het circus draait helemaal op vrijwilligers. Onze trainers zijn mensen die raakvlakken hebben met het onderwijs, met name bewegingsonderwijs, oud circusartiesten, pabostudenten etc. De medewerkers zijn mensen die het fijn vinden om met kinderen te werken, die het leuk vinden om te assisteren bij de trainingen, die goed kunnen schminken, kleding ontwerpen en/of maken, die geluid, licht en techniek als hobby hebben enzovoorts. Voel je hierdoor aangesproken, aarzel dan niet en kom eens een proefperiode meedraaien om te zien of je bij jeugdcircus Don Bosco past.

website