Spanje – Het circus met dieren keert terug naar Madrid na het mislukte verbod van de politieke partij Carmena. De Madrilenen kunnen weer van het circus met dieren genieten, vanaf 15 november komt circus Quiros terug naar de hoofdstad met een traditionele show.

Buitenverblijf met leeuwinnen van Circo Quiros

Het Gran Circo Quiros

Het Gran Circo Quiros brengt het traditionele Circus deze winter naar Madrid. Circus met een piste met zand en zaagsel, Een twee uur durend spektakel met o.a. acrobaten, trapeze, magie, slangenmeisjes, clowns, koorddansers op 10 meter hoogte en freestyle stuntrijders op motoren in en over de metalen bol. Maar ook prachtige olifanten, Bengaalse tijgers, lijgers (kruising tussen leeuw en tijger red.)  paarden en hogeschool dressuurrijden.

 

Een grote opkomst bij de pro dieren in het circus demonstratie in Madrid

Protest pro dieren in het circus

Het circus had veel tegenwerking om met hun dieren te mogen werken maar hebben dit met succes bevochten. De circussector heeft meerdere keren een gezamenlijke grote manifestatie gehouden voor het gemeentehuis in Madrid om het verbod op dieren in het circus tegen te houden.  Zij garanderen het welzijn van hun dieren hoog in het vaandel te hebben. De dieren zijn in het circus geboren, de dieren hebben een ruime stalling met de bijbehorende buitenruimtes. Ook staan de dieren onder strikte medische controle.

Met succes, in Madrid zal het publiek kunnen genieten van het traditionele circus met dieren.