2018/2019

Groot Kerstcircus Den Haag

Wie naar Groot Kerstcircus Den Haag gaat weet van tevoren wat men kan verwachten. Een 2,5 uur durend programma dat klinkt als een klok. Maanden daarna staan de acts nog op je netvlies. Een onvergetelijke circuservaring op het Malieveld. Een traditie die nooit mag verdwijnen. Kijk in onze evenementenkalender naar de kortingslink via Ticketveiling of klik op onderstaand plaatje voor een voordeeltje. 

 Natuurlijk eerst de entourage, met grote tenten, dieren die op het Malieveld lopen, de aankleding, een orkest dat je al verwelkomt in de restauratietent en dan die indrukwekkend grote tent en tribune waar de voorstelling plaatsvindt. Eens in je leven moet je dit hebben meegemaakt… en als je eenmaal geweest bent, dan wil je blijven terugkomen. Parkeren allemaal geen probleem en nog eens even voor- of nagenieten bij de aloude poffertjeskraam ernaast… dan kan je dag niet meer stuk. 

JIDINIS– ILLUSIES
Sinds meer dan 20 jaar heeft JIDINIS de hele wereld betoverd met zijn “signature illusions” en zijn Magic chic Unique. Een explosie van magie, dans en fantasie met fantastische showmeisjes en spectaculaire effects. Ze behoren bij de absolute wereldtop en hadden samenwerkingen met bijvoorbeeld Disneyland, Tivoli Park Kopenhagen, Cirkus Scott Sweeden, Arena denemarken, en wereldwijde TV-shows. Geniet van JIDINIS. U zult verbaasd zijn.

THE HUNGARIAN TERMINATOR – STERKE MAN
Een van ’s werelds sterkste mannen, Janos Kis, toont een reeks van prestaties die je verbijsterd achterlaten. Van het buigen van stalen stangen in de vorm van een hoefijzer tot het spelen met kettingzagen. Kis’s ongelooflijke prestaties zijn ongetwijfeld een van de hoogtepunten van de show. Je zult versteld staan als een 3-ton jeep over hem heen rijdt. Dit moet je zien om het te geloven!

GLOBE OF DEATH RIDERS
De waaghalzen John Martinez en Milton Paz Gonzalez zullen je op het puntje van je stoel laten zitten met hun bizarre prestaties in de legendarische Globe of Death. De meest gevaarlijke truc die ooit is voltooid. Bekijk hoe het duo G-krachten ervaart die lijken op die van een gevechtspiloot, terwijl ze verticaal en horizontaal lopen en omhuld zijn in een ijzeren kooi. Dit is er een voor de autoliefhebbers.

CLOWN FRENKY – REPRISES
Hij lijkt zo uit een sprookjesboek te zijn weggelopen. De Nederlandse clown Frenky laat kinderharten sneller slaan met zijn sympathieke verschijning en komische reprises. Achter het personage ‘Frenky’ gaat artiest Jan-Zeger Plug schuil. Een ervaren artiest die in talloze grote circusproducties schitterde. Onder meer het grote Nederlandse Circus Carré en het Krefelder Weihnachtscircus zijn daar voorbeelden van. Ook stond hij jarenlang in de piste van Circus Herman Renz. Inmiddels doet Plug veel meer dan alleen circus. Hij schreef een kinderboek (de wereld van Frenky & Frank) en staat ook achter de schermen zijn mannetje. Bij Groot Kerstcircus Den Haag speelt hij echter zijn favoriete rol: die van clown. Een eerlijke, komische en bij vlagen ontroerende clown die past bij het klassieke circus metier.

BERT SIMHOFFER – SPREEKSTALMEESTER
Bij een circus hoort een spreekstalmeester. Groot Kerstcircus Den Haag heeft voor deze rol een beroep gedaan op bariton Bert Simhoffer. En daarmee hebben we een vakman aan de show verbonden. Van huis uit is Simhoffer vooral zanger en acteur. Hij speelde hoofdrollen in tientallen operettes. In 1999/2000 maakte hij de overstap naar musical en zong (hoofd-) rollen in onder meer Annie, Oliver, Titanic, Alleen op de Wereld, Passion, Merlijn en het mysterie van koning Arthur, Rembrandt de Musical, Kuifje en de Zonnetempel, Anantevka en Mary Poppins. Hij was circusdirecteur van het Circus Anton Pieck in de Efteling, speelde de Zonnebloem Theatertour ‘Katharina Ballerina’ (2012/2013) en sprong in voor Ernst Daniel Smid in de musical ‘Aspects of Love’. Eind 2014 werd Simhoffer spreekstalmeester bij Wintercircus Maastricht, geproduceerd door Hillenaar Events i.s.m. met de wereldberoemde Franse circusregisseur Joseph Bouglione. Deze rol heeft hij wederom gespeeld eind 2015/begin 2016. In december vorig speelde Simhoffer de rol van de Kerstman in The Christmasshow in het Ziggo Dome, samen met onder meer Karin Bloemen, Jamai, Carlo Boszhard, Buddy Vedder en Nicolette van Dam. Tijdens de kerstvakantie is hij nu uw charmante – deels zingende – gastheer van Groot Kerstcircus Den Haag.

THE DANGER TROUPE –
RAD DES DOODS
Nadat deze drie waaghalzen 10 jaar op toernee zijn geweest, met de Ringling Brothers Barnum en Bailey, is de sensationele Danger Troupe terug. Hoog boven de circusring zullen zij u verbazen met hun extreme en sensationele stunts op het Wheel of Death.

ELAINE COURTNEY –
PRINSES VAN DE LUCHT
Elaine, of zoals ze tegenwoordig genoemd wordt: De prinses van de lucht, begon haar carrière op 6-jarige leeftijd. Voor het meisje uit Ierland was het meteen naar de top. Haar trapeze act op 15 meter hoogte ging vlekkeloos tijdens haar televisie optreden voor het beroemde Billy Smarts Christmas Circus. Sindsdien heeft Elaine gewerkt in vele landen voor de grootste circussen ter wereld. Door de jaren heen heeft Elaine veel verschillende circusacts geperfectioneerd en speelde bovendien een aantal belangrijke theatrale rollen, waaronder Doornroosje en Cats. Elaine speelt voor het eerst in Den Haag, waar ze u zal verassen met een ander soort act, genaamd ‘’de snelle verandering!’’ Ze kijkt er naar uit om voor Nederlands publiek op te treden en raadt u aan zo min mogelijk te knipperen, want van deze act wilt u niks missen!

EXTRA FLAIR – SHOWGIRLS
Ze geven extra flair aan onze voorstelling. De meiden hebben veel ervaring in zowel de circuswereld als daar buiten. Ze zorgen voor het extra showbizz gehalte en ze gaan met hun kostuums helemaal over de top. U ziet u onze danseressen in de kerstvakantie in de piste van Groot Kerstcircus Den Haag.

HIGH WIRE
Speciaal voor deze kerstvoorstelling vliegt dit trio vanuit Afrika naar Nederland, en is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van de voorstelling. Zij zullen met deze verbluffende act op het hoge draad de show van hun leven geven en zullen u, hoog boven de piste balancerend, het bestaan van de zwaartekracht even laten vergeten. Kortom een act van wereldklasse!

2017/2018

Groot Kerstcircus Den Haag

BEKROONDE ACTS BIJ GROOT KERSTCIRCUS DEN HAAG

Groter dan ooit, mooier dan ooit. De voorverkoop voor Groot Kerstcircus Den Haag is van start gegaan. Van 22 december 2017 tot en met 7 januari 2018 schitteren wereldsterren in een splinternieuwe tent op het Malieveld. We presenteren een voorstelling in de traditie van het Circusfestival van Monte Carlo en het beroemde Billy Smarts Kerstcircus. De wereldtop op circusgebied reist in december af naar de hofstad om voor u op te treden. Kijk snel bij het overzicht van de artiesten op deze site. Verzeker uzelf op tijd van tickets voor de ultieme familieshow tijdens de kerstvakantie!

Het is één van de oudste Kerstcircussen van Nederland. Groot Kerstcircus Den Haag vindt dit jaar van 22 december t/m 7 januari plaats op het Malieveld.

 

DE ARTIESTEN

Groot Kerstcircus Den Haag presenteert louter wereldsensaties. Alles is uit de kast gehaald om u een onvergetelijke middag of avond te bezorgen met het hele gezin. Geniet van sensationele acrobatiek, bekroonde comedy en van de nieuwste special effects. Groot Kerstcircus Den Haag verenigt het beste uit de internationale circuswereld in de piste en is uniek in Nederland. De muziek is bovendien live en showgirls ondersteunen de show. Op deze pagina treft u een overzicht aan van onze artiesten. Zorg dat u onze show niet mist!

BERT & FRED – COMEDY

Ze zijn de grote sterren van Groot Kerstcircus Den Haag. Het komische duo ‘Bert & Fred’ bestaat uit Bert Loenders en Fréderique Snoeks. Twee Belgische artiesten die met hun onnavolgbare humor telkens weer voor lachsalvo’s zorgen. Hun gags combineren ze met stunts en acrobatiek van een ongelooflijk hoge moeilijkheidsgraad. Bert & Fred zijn vertegenwoordigers van het ‘nieuwe’ circus en vormen de absolute top binnen dit genre. In 2012 wonnen ze een ‘Silver Star’ tijdens het International Circus Festival Young Stage in Bazel. Een jaar later werden ze met de juryprijs onderscheiden op het Festival Mondial du cirque de Demain (het circus van morgen) in Parijs. Er volgenden contracten bij onder meer Cirque du Soleil, de beroemde Duitse shows Flic Flac en Roncalli in Duitsland en vele theaterproducties. De producenten van Groot Kerstcircus Den Haag zijn er trots op om deze wereld act aan u te kunnen presenteren tijdens de kerstvakantie. Geniet van weergaloze comedy. Geniet van Bert & Fred. U zult verbaasd zijn.

DUO ALAMBRIA – HOGE DRAAD

Rechtstreeks uit het zonnige Spanje komt het temperamentvolle Duo Alambria naar Den Haag. Met hun stunts op de hoge draad vormen ze letterlijk één van de hoogtepunten in onze nieuwe show. Of het nu gaat om fietsen, touwtje springen of zelfs springen, deze artiesten draaien er hun hand niet voor om. En dat alles speelt zich af hoog in de nok van onze tent. Het slot van de act is ronduit verbazingwekkend. De vrouwelijke helft van het duo staat daarbij op de nek van haar man, samen lopen ze vervolgens over een kabel vanaf 8 meter hoogte terug naar de piste. Een ware thriller. Duo Alambria schitterde in de grootste Europese circussen. In 2017 reizen ze met Circus Maximum door Zweden, eerder werkten ze bij onder meer het gerenommeerde Circus Medrano in Frankrijk en het Nationale Circus van Hongarije. Eindelijk is deze bijzondere act nu in Nederland te zien.

DUNKING DEVILS – BASKETBAL ACROBATEN

Sensationeel. Zo kan de act van The Dunking Devils het beste worden omschreven. Deze acrobaten hebben de wereld veroverd met hun act waarbij acrobatische stunts gecombineerd worden met basketbal dunks. Met The Dunking Devils heeft Groot Kerstcircus Den Haag dan ook een wereld act aangetrokken. Ze traden eerder op tijdens de FIFA world cup in Spanje, schitterden in talloze TV commercials en waren de sensatie in pretparken als het Italiaanse Gardaland en Thorpe in Engeland. Nu komen ze naar Den Haag. Met een ongekend spraakmakend nummer waarbij u van de ene in de andere verbazing valt. Circus van de toekomst in onze piste.

DUO LUGO – LASER SHOW

Het klassieke circus heeft zichzelf voortdurend vernieuwd. Zowel als het om acts als presentatie gaat. Het nummer van Duo Lugo is daar het perfecte voorbeeld van. De twee artiesten die deze act uitvoeren, laten laser stralen in verschillende kleuren – deels gecombineerd met projectie – door de tent dansen. Een ongekend origineel nummer dat spraakmakend is. Kostuums, muziek en tricks zijn perfect op elkaar afgestemd. De lasers komen zowel uit de nok van de tent als vanuit de piste en zorgen voor een spektakel waar het publiek telkens weer ademloos naar kijkt.

LOUIS KNIE JUNIOR – PAARDEN

Met paarden is het circus als kunstvorm ooit begonnen. Groot Kerstcircus Den Haag presenteert dit jaar een nieuwe vrijheidsdressuur met Arabische hengsten in de piste. De dieren worden gepresenteerd door de Zwitserse dresseur Louis Knie junior. Deze meermaals bekroonde artiest is een ware paardenfluisteraar en dresseerde het nummer afgelopen jaar tijdens een tournee door Oostenrijk. De act is nu voor de eerste keer in Nederland te zien en etaleert onvoorwaardelijk vertrouwen tussen de artiest en zijn paarden.

DEDE LARIBLE – TEMPO JONGLEUR

Hij won brons tijdens het Circusfestival ‘Next Generation’ in Monte Carlo. Dede Larible stamt uit een wereldberoemd circusgeslacht. Met zijn ouders reisde hij met gerenommeerde circussen als Roncalli in Duitsland en het Zwitserse Knie. Larible bewees zich als een meer dan talentvolle jongleur en laat onder meer keulen en hoeden in razend tempo door de tent vliegen. Hij doet dit bijna achteloos. Alsof het geen enkele moeite kost. Een prestatie waarvoor hij in Monte Carlo werd bekroond. Na lang onderhandelen is het gelukt om hem aan Groot Kerstcircus Den Haag te verbinden.

ANKE DE BOER – AERIAL RING

Er is dit jaar ook Nederlandse inbreng bij Groot Kerstcircus Den Haag. Anke de Boer studeerde in 2006 af aan de Fontys Dans Academie in Tilburg. Daarna volgden diverse contracten als danseres op cruiseschepen. Via een opdracht voor een illusionist kwam ze in het circus terecht en ontdekte daar haar passie voor luchtacrobatiek.  Anke trainde intensief en creëerde de act die u bij Groot Kerstcircus Den Haag ziet. Een uniek en gevaarlijk nummer aan een ring die door de nok van de tent zweeft in een intense choreografie. Het optreden van Anke is ongeëvenaard en zeer spectaculair. In het zomerseizoen van 2017 is ze op tournee met een groot circus door Engeland. Daarna reist ze af naar het Haagse Malieveld.

ROBERT MURAINE – POPPIN DANCER

Met de komst van Robert Muraine heeft Groot Kerstcircus Den Haag een wereldster in huis. Deze Amerikaanse artiest heeft zich bekwaamd in de ‘poppin’ dans stijl en combineert dit met extreme lenigheid. Muraine slaagt erin om zijn lichaam in de meest onmogelijke bochten te wringen. Hij brak door in de Amerikaanse versie van So You Think You Can Dance waarna zijn carrière als danser en artiest in een stroomversnelling kwam. In 2009 maakte hij met een engagement bij het moderne Cirque Dreams zijn entree in de circuswereld. Hij maakte een twee jaar durende tournee door Amerika met deze productie. Er volgden uitnodigingen voor het bekende Festival Mondial du Cirque de Demain in Parijs, het Nikulin Circus Festival in Moskou en het wereldberoemde circusfestival van Monte Carlo. Bij al deze evenementen viel Muraine in de prijzen. Bij Groot Kerstcircus Den Haag ervaart u nu zelf waarom. Zijn act is weergaloos.

CLOWN FRENKY – REPRISES

Hij lijkt zo uit een sprookjesboek te zijn weggelopen. De Nederlandse clown Frenky laat kinderharten sneller slaan met zijn sympathieke verschijning en komische reprises. Achter het personage ‘Frenky’ gaat artiest Jan-Zeger Plug schuil. Een ervaren artiest die in talloze grote circusproducties schitterde. Onder meer het grote Nederlandse Circus Carré en het Krefelder Weihnachtscircus zijn daar voorbeelden van. Ook stond hij jarenlang in de piste van Circus Herman Renz. Inmiddels doet Plug veel meer dan alleen circus. Hij schreef een kinderboek (de wereld van Frenky & Frank) en staat ook achter de schermen zijn mannetje. Bij Groot Kerstcircus Den Haag speelt hij echter zijn favoriete rol: die van clown. Een eerlijke, komische en bij vlagen ontroerende clown die past bij het klassieke circus metier.

 

DUO MONASTYRSKY – ILLUSIES

Direct vanuit Moskou komt het Duo Monastyrsky naar Den Haag. Met hun razendsnelle kostuumwisselingen laten ze overal waar ze optreden een verbijsterd publiek achter. Van korte jurk naar lange jurk, en van stemmig zwart naar uitbundig rood. Binnen seconden verwisselen deze Russische artiesten van kleding terwijl ze in een vrolijke choreografie door de piste dansen. Een originele illusie-act die eerder furore maakte bij onder meer het Cirque d’Hiver van de familie Bouglione in Parijs, het Franse Circus Pinder en het beroemde  Italiaanse Circo Moira Orfei. Nu komen ze naar Den Haag. Geniet van de onnavolgbare kostuumillusies van Duo Monastyrsky.

KATA KISS – HOOP ACT

Ze is een circusprinses. Kata Kiss zagen we met haar wervelende hoepel act bij het beroemde Circusfestival van Boedapest in Hongarije. Een plek waar vernieuwende artiesten hun nummer aan de internationale entertainment wereld presenteren. Kata imponeerde direct met haar spectaculaire act. Het tempo is hoog en muziek, kostuum en tricks zijn perfect op elkaar afgestemd. De stijl past goed bij het Nederlandse publiek: modern, spectaculair en spraakmakend. Kata ontwikkelde na haar deelname aan het circusfestival een bliksemcarrière die haar onder meer naar shows in Portugal en Israël bracht. We zijn er trots op om dit bijzondere nummer nu in Den Haag te kunnen presenteren.

BERT SIMHOFFER – SPREEKSTALMEESTER

Bij een circus hoort een spreekstalmeester. Groot Kerstcircus Den Haag heeft voor deze rol een beroep gedaan op bariton Bert Simhoffer. En daarmee hebben we een vakman aan de show verbonden. Van huis uit is Simhoffer vooral zanger en acteur. Hij speelde hoofdrollen in tientallen operettes. In 1999/2000 maakte hij de overstap naar musical en zong (hoofd-) rollen in onder meer Annie, Oliver, Titanic, Alleen op de Wereld, Passion, Merlijn en het mysterie van koning Arthur, Rembrandt de Musical, Kuifje en de Zonnetempel, Anantevka en Mary Poppins. Hij was circusdirecteur van het Circus Anton Pieck in de Efteling, speelde de Zonnebloem Theatertour ‘Katharina Ballerina’ (2012/2013) en sprong in voor Ernst Daniel Smid in de musical ‘Aspects of Love’. Eind 2014 werd Simhoffer spreekstalmeester bij Wintercircus Maastricht, geproduceerd door Hillenaar Events i.s.m. met de wereldberoemde Franse circusregisseur Joseph Bouglione. Deze rol heeft hij wederom gespeeld eind 2015/begin 2016. In december vorig speelde Simhoffer de rol van de Kerstman in The Christmasshow in het Ziggo Dome, samen met onder meer Karin Bloemen, Jamai, Carlo Boszhard, Buddy Vedder en Nicolette van Dam. Tijdens de kerstvakantie is hij nu uw charmante – deels zingende – gastheer van Groot Kerstcircus Den Haag.

 

Eerdere jaren

 

knie3circuskniecircusknie2louisknieTijdens de kerstvakantie vindt alweer de 18de editie van Groot Kerstcircus Den Haag plaats op het Malieveld, de derde editie onder beheer van Hillenaar Events. Opnieuw wordt de absolute wereldtop uitgenodigd voor deze productie die geschikt is voor het hele gezin. Spectaculaire acrobatiek, humor en dieren zorgen samen met de nieuwste special effects voor een onvergetelijke ervaring die uitstekend past bij de kerstvakantie.

Groot Kerstcircus Den Haag is inmiddels van vaste waarde als het gaat om familie vermaak in de kerstvakantie. Voor tienduizenden mensen is het een traditie geworden om jaarlijks onze voorstelling te bezoeken. En niet zonder reden. Keer op keer wordt in heel Europa en ver daarbuiten gezocht naar spraakmakende nummers die in deze vorm nooit eerder in Nederland te zien
beeloowaren. Het gebruikte tentencomplex is bovendien ‘state of the art’, garandeert optimaal comfort en is volledig in kerstsfeer gedecoreerd. De afgelopen jaren werden regelrechte wereldsensaties in de hofstad gepresenteerd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een ‘menselijke kanonskogel’ en spectaculaire acrobatiek op een
‘rad des doods’. Ook voor de komende editie van Groot Kerstcircus Den Haag – van 24 december t/m 8 januari op het Malieveld .

greta bucur

Greta Bucur, illusioniste met spectaculaire acts, waarbij niets verborgen blijft.